En Sıcak Konular

Sakık'ın ifadeleri Malatya Savcılığı'na ulaştı

8 Nisan 2013 17:42 tsi
Ergenekon davasında tanık olarak verdiği ifadede 2001'de Malatya'da düşen Casa tipi uçakta 'Yeşil' olarak bilinen Mahmut Yıldırım'ın öldüğünü söyleyen eski PKK yöneticisi Şemdin Sakık'ın ifadeleri Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı.



Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında ölü olarak bulunan Albay Kazım Çillioğlu soruşturmasını yürüten Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesi'yle görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin talebi üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 'Ergenekon' davasının 'Deniz' takma adlı gizli tanığıyken kendini deşifre eden eski PKK yöneticisi Şemdin Sakık'ın ifadelerini Malatya'ya gönderdi.

Savcılık tarafından soruşturma dosyasına eklenen ifadelerde ciddi iddialar dikkat çekti. Gaffar Okkan suikastından sonra 2001'de Diyarbakır'dan havalanan içinde bordo berelilerin bulunduğu casa tipi uçağın Malatya'da düştüğünü anımsatan Sakık, 16 Mayıs 2001'de Akçadağ ilçesi yakınlarında düşen uçakta 34 askerin öldüğünü, ölenler arasında Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da olduğunu ileri sürmüştü. "Öldürüldüler" ifadesini kullanan Sakık, örgütteyken yanında olan ve cezaevinde görüştüğü gencin kendisine "İyi ki benim yüzbaşım o uçağa binmedi. İşi çıktığı için binmedi. Binseydi ben de onunla gidecektim. Ben de kurtuldum" cümlelerini aktarmıştı.

Sakık, bu uçakta bulunan iki kişinin adının üstünün çizili olduğunu iddia ederek, "O kasa uçakta ölenlerden birisi Mahmut Yıldırım'mış (Yeşil). İsmi çizilenlerden birisi oymuş. Bir devlet bu kadar olayın faili olan kişinin yaşayıp yaşamadığını bilmiyorsa, o artık devlet değildir" demişti.

Malatya Başsavcı Vekilliği'ne gönderilen tutanaklar incelenirken, gerek görülmesi durumunda Casa tipi uçağın düşmesi sonucu şehit olan 34 askerin mezarlarının açılabileceği öne sürüldü.

Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümünün araştırıldığı soruşturmada, bilirkişi raporunda 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın öldüğüne dair hiçbir resmi kayıt ve bilgi bulunmadığı kaydedildi.

(CİHAN)

Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,884 µs