En Sıcak Konular

Bakan Çelik, Norveç'e gitti

7 Nisan 2013 14:52 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Norveç'e gitti.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oslo Büyükelçiliği Konutu'nda Norveç'teki Türklerin kurduğu sivil toplum kuruluşları ve derneklerinin temsilcileriyle bir araya geleceğini, 8 Nisan Pazartesi günü de Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 9. Avrupa Bölge Konferansı'na katılarak genel kurula hitap edeceği söyledi.

Üye ülke çalışma bakanlarıyla Avrupa ve Orta Asya Bölgesi'nden 51 ülkenin temsil edileceği Avrupa Bölge Konferansı'na katılacağını da belirten Çelik, "Bu yılki gündem başlıkları arasında yer alan finans krizi, nitelikli istihdam, genç işsizliği sorunu, etkin sosyal diyalog, yaşlanan nüfus ve politika uyumlaştırması gibi çalışma hayatına dair önemli konularda görüş alışverişinde bulunacağım" ifadesini kullandı.

Konferansın başlamasından önce ILO Genel Müdürü Guy Ryder, Norveç Çalışma Bakanı ve G20 Dönem Başkanlığını yürüten Rusya Federasyonu çalışma bakanı olmak üzere konferansa katılan mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapacağı ifade eden Çelik, "Genç İşsizliği" konulu Çalışma Bakanları Özel Toplantısı'na da katılacağını kaydetti.

Norveç'teki temaslarının ardından Avrupa Komisyonu ile görüşmelerde bulunmak üzere Oslo'dan Brüksel'e geçeceğini bildiren Çelik, şöyle devam etti:

"Brüksel'de 10 Nisan Çarşamba günü Avrupa Birliği ile müzakereler çerçevesinde Sosyal Politika ve İstihdam başlıklı 19. fasılda kaydedilen ilerlemeleri görüşmek üzere, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve sosyal tarafların temsilcileriyle bir araya geleceğim.

Bu çerçevede Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Başkanı Staffan Nilsson ile bir görüşme yaptıktan sonra, Sayın Egemen Bağış ile birlikte yine sosyal tarafların temsilcileriyle Avrupa Komisyonu'nun İstihdam, Sosyal İşler ve İçermeden Sorumlu Üyesi Laszlo Andor ve Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile görüşeceğim.

Ziyaretim çerçevesinde misafir bakanlar ve beraberimdeki heyet ile birlikte, bir Türk müteşebbisin iş yerinin açılışına katılacağım".

Çelik, TÜMSİAD Belçika Şubesini ziyaretinin ardından 11 Nisan Perşembe günü Türkiye'ye döneceğini söyledi.

aa


Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs