En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Başarılamazsa eskiden beter olur

5 Nisan 2013 22:12 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir TV kanalında katıldığı programda "Terör Sorunu"nun çözümü ile ilgili olarak "Tüm yapılanlara rağmen eğer çatışmasızlık sağlanamazsa eskiden daha beter olur" dedi. Programın sonunda FB maçını yorumladı 'uğur'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CnnTurk kanalında  Gazeteciler Taha Akyol, Enis Berberoğlu, Hakan Çelik ve Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında "Terörü bitirme" yolunda hükümetin,  örgüt ve lideri ile ne konuştuğunu ve karşı tarafın beklentisinin ne olduğunu hala bilmediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu "Süreç bizim için karanlık bilmediğimiz bir konuda ne düşündüğümüzü soruyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu çözüm sürecinde tüm yapılanlara rağmen eğer çatışmasızlık sağlanamazsa eskiden daha beter olacağını öne sürdü. Benzer bir endişeyi daha önce Cumhurbaşkanı Gül'ün de dile getirdiği hatırlatılan Kılıçdaroğlu "eskiden daha beter olur" vurgusunu tekrarladı.

Kılıçdaroğlu grup toplantılarında Erdoğan'ın "anamuhalefet de yavru muhalefette sinirden kuduruyorlar" sözlerini hatırlattı, sorunun çözümünde bir araya gelme girişimlerinin bulunduğu dönemde Başbakan'ın üslubunun doğru olmadığına vurgu yaptı.

Kılıçdaroğlu "Başbakan verdiğimiz krediyi reddetti kredi kapanmış oldu. Başbakan ziyarete gelirse kapımız açık ama söylediklerini kamuoyu ile paylaşırım" dedi

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın "Öcalan'a TV verilmesini ben söyledim izleyeceği kanalları ben verdirdim" dediğini hatırlattı ve devletin bir sorunu çözmesi için organları olduğunu direk terörü muhatap almaması gerektiğini "Devlet bir sorunu çözmek için doğrudan sorunu çıkaranla konuşmaz başbakan şu an doğrudan muhatap" diye eleştirdi.

AKİL ADAM ELEŞTİRİSİ

Kamuoyunda bugünlerde en çok tartışılan Akil Adamlar konusunda da konuşan Kılıçdaroğlu "Bu kadar temel bir sorunu bu denli magazinleştirilmesi doğru bir olay değil. "Burada seçim Sayın Başbakan tarafından yapıldı ve bir psikolojik hareketle görevlendirildiler. Olayın PR'ını yapmak için görevlendirildiler. Gittiler A bölgede bir yere, insanları çağırdılar, anlatacaklar ülkenin barışa huzu ihtiyacı olduğunu. Halka da bunu istiyorlar. 63 kişinin bir araya gelip ortak bir yol bulacaklarını düşünmüyorum. Üstelik taban tabana zıt görüşleri var, bu insanların hepsi değerli insanlar. Ama hükümetin söyletemediğini bunlar söyletmeye çalışıyorlar. Bu sivil insiyatif değil. Özenle seçilmiş insanlar var. Neyi anlatacaklar? Barışı. Birisi, "sizin çözümünüz nedir?" diye soracak. Benim çözümün şudur diyebilecek mi? Sayın Başbakan çözüm ile ilgili Dolmabahçe'de ip uçları verebilirdi." dedi.

Kılıçdaroğlu, Anayasa çalışmalarını da değerlendirdi. Kılıçdaroğlu "Anayasa uzlaşma komisyonu iyi çalışıyor. İyi niyetle değişikliğin geçekleşeceğine inanıyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu'na CHP'nin Sarıgül'ü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aday yapıp yapmayacağı da soruldu. Kılıçdaroğlu soruya daha önce defalarca cevap verdiklerini hatırlattı ve Sarıgül'ün önce partiye aday olması gerektiğini söyledi. Ekibiyle geleceğini ifade eden Sarıgül'ün sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu "300 değil 30 bin kişiyle de gelebilirler" diyerek CHP'nin kapısının açık olduğunu yeniledi.

FENERBAHÇE MAÇI VE KILIÇDAROĞLU'NUN "UĞUR"U

Kılıçdaroğlu Fenerbahçe Lazio maçına ilişkin "Maç heyecanlı bir maçtı sahaya fener bahçe hakimdi 2 olması gereken gol kaçtı bu performans İtalya'da gösterilirse tur geçilir." yorumunu yaptı.

"Bir uğurunuz var mı?" diye sorulan Kılıçdaroğlu "Bir uğurum yok ama bana uğur için verilen çok şey var. Yanımda  da annemin bana verdiği üzerinde isimler yazan bir şey var. " dedi.

haber7

Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,802 µs