En Sıcak Konular

''Çözüm süreci bütçeyi olumlu etkileyecek''

5 Nisan 2013 18:49 tsi
Maliye Bakanı Şimşek, Twitter üzerinden soruları yanıtladı.

Maliye Bakanı Şimşek, çözüm sürecinde terörle mücadele için kullanılan kaynakların ülkenin uzun vadeli geleceğine aktarılacağını söyledi.
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk kez sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden The Wall Street Journal (WSJ) Türkiye'nin sorularını yanıtladı.
 
Wall Street Journal Türkiye'nin ''hayırlı olmasını'' dileyen Şimşek, ''Çözüm süreci ekonomiyi nasıl etkileyecek ve politik risk priminde düşüş bekliyor musunuz?'' soruları üzerine, çözüm sürecinin başarıyla tamamlanmasının, Türkiye'nin ekonomik anlamda sıçrama yapması, büyüme potansiyelinin yükselmesi, kaynakların daha etkin, verimli kullanılması ve uzun vadeli geleceğe yatırılması anlamlarına geldiğini ifade etti.
 
Şimşek, çözüm sürecinin başarıyla tamamlanmasının ayrıca, ''geçmişte terörle mücadelede harcanan yaklaşık 300 milyar dolarlık kaynağın eğitim, altyapı ve Ar-Ge'ye harcanması, Türkiye'nin pozitif enerjisinin yapısal reformlara odaklanması, bölgesel kalkınmışlık farklarının azalması, ülkenin bölgesel ve küresel siyasi rolünün güçlenmesi'' demek olduğunu belirterek, Türkiye'nin daha saygın bir aktör olacağını kaydetti.
 
Şimşek, ''Çözüm sürecinin başarıyla tamamlanması ülkedeki güven ortamının iyileşmesi, politik risklerin azalması demektir. Çözüm sürecinin önemine Standard and Poors (S&P) da yakın zamanda yaptığı not artışında vurgu yapmıştır'' değerlendirmesinde bulundu.
 
Şimşek, ''Barış süreci bütçeyi nasıl etkiler?'' sorusuna, ''Bu süreç bütçeye olumlu etki yapacak; terörle mücadele için kullanılan kaynaklar ülkenin uzun vadeli geleceğine aktarılacak. Süreç sayesinde ekonomimiz büyüyecek, yatırımlar artacak. Bu da vergi gelirlerini olumlu yönde etkileyecektir. Süreç ayrıca kara para ve kayıt dışılıkla mücadele alanlarında elimizi daha da güçlendirecektir. Vergi oranları bile düşebilir'' yanıtını verdi.

trthaber

 

Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,638 µs