En Sıcak Konular

Bahçeli'den ''akil insanlar'' tepkisi

5 Nisan 2013 18:31 tsi
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Kendini akil zanneden söz konusu 63 isim, Başbakan Erdoğan'ın çözüm süreci isimli çöküş projesini anlatmaya memur edilmişlerdir" dedi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Hükümetinin, Türk milletine yanlışın, kötünün ve ayrılığın kabullendirilmesi amacıyla her yolu, yöntemi kurnazca, pişkince ve sinsice harekete geçirdiğini savundu.

Hükümetin, Türkiye'yi yıkmak ve milli varlığın tüm cephelerini çökertmek için iktidar imkanlarını devreye soktuğunu belirten Bahçeli, böylelikle asırlardır senaryosu hiç değişmeyen küresel oyunun yerli figüranı olduğunu tekrar tescillediğini ifade etti.

"Sevr masasında aklı kalanlar ve Lozan'da hüsrana uğrayanların, milli benlik ve bünyemizi kırmak gayesiyle yeniden bellerini doğrultular" ifadesini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:

"En büyük kudretimiz, iftiharımız ve mensubiyetinden gurur duyduğumuz aziz milletimiz ise dağılmanın eşiğinde ve düşmanlıkların hücumu altındadır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve sözde Akil Adamlar Heyetinin dün Dolmabahçe'de gerçekleştirdikleri toplantının bunlardan yalnızca birisi ve belki de en acımasızı olduğu abartılı bir yorum olarak görülmemelidir. Çözüm süreci isimli ihanetin artan doz ve ölçekte yayılıp, yaygınlaştırılması maksadıyla hummalı bir faaliyet, edep ve haya hudutlarını çiğneme pahasına ilerletilmektedir."

Bahçeli, AK Parti Hükümetinin, PKK önerisi ve projesi olan sözde Akil Adamlar Heyeti teşkil ederek, milleti, bölücülük ve terörün hain talepleriyle yüz yüze bıraktığını ileri sürdü.

"63 isim, çözülme projesini anlatmaya memur edildi"

Başbakan Erdoğan, Öcalan ve PKK arasındaki yoğun pazarlıklarla akademisyenlerden, sanatçılardan, medyadan, sivil toplum kuruluşlarından, iş dünyasından alınan temsilcilerle bir araya gelen 63 kişinin, milleti PKK tezlerine ikna etmek üzere görevlendirildiğini öne süren Bahçeli," kafası ve aklı kararmış bu kişilerin, 9'arlı gruplar halinde, yurdun 7 bölgesinde PKK sözcülüğüne talip olduklarını ve Türk milletini kandırmak üzere son hazırlıklarını Başbakan gözetiminde yaptıklarını" iddia etti.

Bahçeli, Akil Adamlar Heyeti'nin içinde yer alanların büyük vebal altına girdiklerini, ömürleri boyunca kendilerini takip edecek bir hatanın tarafı olduklarını ileri sürerek, "Başbakan Erdoğan, bölücü terörün dayatmalarını, çıkar, mevki, statü ve makam vadederek bir araya getirdiği 63 kişiyle yurdumuzun dört bir yanına serpiştirmeye tüm gücüyle yönelmiştir. Kendini akil zanneden söz konusu 63 isim, Başbakan Erdoğan'ın çözüm süreci isimli çözülme ve çöküş projesini anlatmaya memur edilmişlerdir" görüşünü savundu.

Türk milletinin, AK Parti Hükümeti eliyle zalimce kurgulanan psikolojik hareketin merkezine konulduğunu iddia eden Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın milletin tümüyle karşı çıktığı ve reddettiği ihanet sürecini kabullendirebilmek için artistleri, dönekleri, bölücüleri, terörist stepnelerini, yandaşları, menfaatperestleri, fikirsizleri, vicdansızları ve batı beslemelerini aceleyle seferber ettiğini" öne sürdü.

Bahçeli, heyetin, Türkiye'nin nasıl bölüneceğini, Türk milletinin etnik kamplara nasıl ayrılması gerektiğini, PKK'nın ne şekilde meşrulaştırılacağını ve milli devlet yapısının hangi yollarla çökertileceğini ülke genelinde hevesle anlatacakları iddiasında bulundu.

Türk milletinin ihanete kanması, yıkıma ikna olması ve vatanın parçalanmasına onay vermesinin, hiçbir zaman gerçekleşmeyecek bir hayal olduğunu savunan Bahçeli, Akil Adamlar Heyetine "PKK Simyacısı" benzetmesi yaptı.

Akil Adamlar Heyetinin, barış ve çözüm propagandası adı altında Türk milletine fitne ve bozgunculuk taşıyıcılığı yapmaya yönlendirildiği iddiasında bulunan Bahçeli, "Eğer akılları çoksa bunu kendilerine saklamalı ve Türk milletine engel çıkarma, gölge etme ve aklını çelme çapsızlığından ve çürümüşlüğünden mutlaka uzak durmalıdırlar" değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, Türk milletinin, Başbakan ve partisinin, bölücübaşı Öcalan ve PKK terör örgütüyle yürüttüğü müzakereleri ibretle izlediğinden, bölücülüğün allanıp pullanıp kurulan propaganda mekanizmalarıyla masumane gösterilmesine tümüyle kapalı ve karşı olduğunu ileri sürdü.

Milletin, duvarları kana bulanmış "ikna salonları"na alınarak PKK'ya kurban verilmesinin, hiçbir şart altında mümkün ve ihtimal dahilinde olmadığına dikkati çeken Bahçeli, "Başbakan Erdoğan ve İmralı canisinin birlikte yapamadıklarını, yedeklerine aldıkları 63 kişinin başarması ve bununla birlikte aziz milletimizin bölünmeye inandırılması imkansızdır. Bölücülüğün çirkin oyunları, hükümetin çirkef komploları, emperyalizmin melanet tuzakları Türk milleti tarafında bozulacak ve Allah'ın izniyle muhataplarının başında paralanacaktır" ifadesini kullandı.

cnnturk


Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,967 µs