En Sıcak Konular

'Zarfla değil, mazrufla ilgilenilmelidir'

4 Nisan 2013 18:40 tsi
'Zarfla değil, mazrufla ilgilenilmelidir' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreci kapsamında oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti ile bir araya geldi.



Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen ''Çözüm Süreci Akil İnsanlar Heyeti İstişare Toplantısı'', saat 18.10'da başladı.

Toplantıya, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ ve Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

Toplantı, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı.

İŞTE KONUŞMADAN SATIR BAŞLARI:


Öncelikle çağrımıza olumlu yanıt verdiğiniz için her birinize ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

2009 yılından itibarenn milli birlik ve kardeşlik projesi adını vererek başlattığımız süreçte içinde bulunduğumuz salonda çok değerli dostlarımızla toplantılar yaptık. O toplantılardan çok istifade ettik.

Bugün bu salonda bulunmuyor olmak, sürecin dışında kalmak anlamına gelmiyor. Bu heyet Türkiye'nin tüm akil insanlarının oluşturduğu bir heyet değildir. Bu heyet temsili bir grup olarak görülmelidir.

Listeden, listenin ve heyetin isminden de ziyade, işin magazin boyutundan ziyade, üstenmekte olduğumuz misyonun çok daha önemli olduğunu, çok daha hassas zeminde yürütülüyor olduğunu özellikle hatırlatmak durumundayım. Zarfla değil, mazrufla ilgilenilmelidir.

Heyeti oluştururken çok zorlandık. Heyetin etkinliği ve çalışma kolaylığı açısından sayıyı sınırlı tutmak zorundaydık. 76 milyonun özeti sayılabilecek bir listeyi oluşturmaya gayret ettik.

Bugün bu salonda oluşan heyet çok farklı kesimlerden oluşuyor. Her ne olursa olsun, burada bulunan herkes bir sorunun var olduğunu ve acilen çözülmesi gerektiğini düşünüyor. Türkiye'nin canını yakan bu olayda hiç kimsenin her ne sebeple olursa olsun uzak durması kabul edilemez. Hepimizin ittifak edeceği konu kanın durmasıdır.

Herkesin yapması gereken elini taşın altına koymak ve akan kana 'dur' demektir. Bu salonda bulunan insanlar sadece akil değildir; aynı zamanda cesurdur. Çözümün değil, sorunun parçası olanların eleştirisi umudumuzu zayıflatmayacak.

Biz 7 coğrafi bölge için gruplandırma yaptık. Bu yapıda yapılacak çalışmalar ve izlenecek yol, gerek bugünkü istişaremizde gerekse sonraki toplantılarda çok daha net olarak ortaya konacaktır. Halis niyetlerle toplumu sağlıklı bir şekilde bilgilendirmek zorundayız.

Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,651 µs