En Sıcak Konular

Ersöz, tekerlekli sandalye ve oksijen tüpüyle duruşmaya katıldı

4 Nisan 2013 16:11 tsi
Balyoz davasının 2 firari sanığı ve sağlık sorunları nedeniyle ifadesi alınamayan Levent Ersöz hakkındaki davanın ikinci duruşmasına katılan Ersöz'e doktor ve hemşire refakat etti.

Tekerlekli sandalyede kimlik tespiti yapılan Ersöz, sağlık sorunları nedeniyle iddianameyi ve dosyayı inceleyemediğini belirterek süre istedi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ana Balyoz davasından ayrılan 3 sanıklı davanın 2'nci duruşmasına tutuklu sanık emekli Albay Ahmet Gökhan Rahtuvan ile emekli Tuğgeneral Levent Ersöz katıldı. Tutuklandığı yıl sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan ve bir daha da cezaevine girmeyen Levent Ersöz, duruşmaya tekerlekli sandalye, maske ve oksijen tüpü ile getirildi.

Ambulans ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Ersöz'e, cezaevi ring aracı da eşlik etti. Ersöz, tutukluların alındığı nezarethane bölümünden duruşma salonuna getirildi. Tedavi gördüğü Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nden getirilen Ersöz'e doktor ve hemşire refakat ederken her ihtimele karşı duruşma salonunda bir de sedye hazır bulunduruldu. Diğer sanık Rahtuvan ise firari iken hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verilmesinin ardından iki gün önce teslim olmuş ve ifadesinin ardından tutuklanmıştı.

Ersöz'ün eşi Muzaffer Ersöz'ün de izlediği duruşmada Mahkeme Başkanı Ömer Diken sağlık ekibine, "Siz ne gerekiyorsa yapın. Bizden talimat beklemeden gerekli müdahaleleri yapabilirsiniz. Sağlık, duruşmadan daha önemli." dedi.

Mahkeme Başkanı, daha sonra Ersöz'e "Savunma yapabilecek durumda mısınız?" diye sordu. Bunun üzerine sanık Ersöz, "İddianame hakkında bilgim yok. Savunma yapabilecek halim de yok. Dün akşam kanama geçirdim. 1 haftadır devam eden kanamam var. İddianameyi okumam bile söz konusu değil."şeklinde cevap verdi. Mahkeme Başkanı Diken, "Savunma için ne kadar süre verelim?" diye sordu. Antibiyotik kullandığını ve enfeksiyonun bir anda yükselebileceğini belirten Ersöz, "2 aylık süre olursa iyi olur." karşılığını verdi.

Bu arada sanık avukatı Serkan Günel, sanık Ersöz'ün hasta olmasına rağmen duruşmaya zorla getirildiğini söyledi. Sağlık durumunun elvermesi halinde getirilmesini istediklerini belirten Başkan Diken, "Zorla getirme diye bir şey yok." dedi.

Levent Ersöz'ün konuşması sırasında sağlık ekibi sık sık tansiyon ve nabzını kontrol etti. Sağlık ekibi Ersöz'e konuşması sırasında da su içirdi.

Sanık Ersöz'ün diğer avukatı Hüseyin Ersöz de "Müvekkilimin sağlık sorunları ve huzurdaki görüntüsü dikkate alınmalı. Hak ihlali olmaması için müvekkilime talep ettiği sürenin verilmesini istiyorum."şeklinde konuştu.

Bu talebin ardından mahkeme başkanı Diken avukatlarına, eğer istiyorlarsa Ersöz'ü tekrar hastaneye götürebileceklerini söyledi. Bunun üzerine Avukat Ersöz, "Doktorlara soralım. Onlar nasıl uygun görüyorsa."dedi. Mahkeme Başkanı Diken, doktorlara dönerek. "Sizi gönderelim mi? Sağlık durumu nasıl bekleyebilir mi?" diye sordu. Bunun üzerine doktor, "Ne kadar sürer?" dedi. Diğer sanığın savunmasının 15-20 dakika süreceğini söylemesi ve doktorun da tereddüt etmesi üzerine avukat Hüseyin Ersöz araya girerek, "Biz izin verirseniz ayrılalım duruşmadan." dedi. Başkan Diken'in izni ile Ersöz, sağlık ekipleri ve jandarmanın eşliğinde salondan çıkarıldı. Ersöz getirildiği gibi ambulans ile hastaneye tekrar götürüldü.

Daha sonra da sanık Ahmet Gökhan Rahtuvan da savunması için sanık kürsüsüne alındı. Dava konusu Balyoz eylem planında isminin bulunduğundan, iddianameyi okuyana kadar haberi olmadığını belirten Rahtuvan, seminere katılmadığını söyledi. Dava dosyasında kendisi hakkında hazırlanmış görevlendirme yazı ve belgelerinden haberi olmadığını belirten Rahtuvan, hakkında yapılan suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Seminerin yapıldığı 2003 yılı Ocak ayından Temmuz ayına kadar Harp Akademileri Komutanlığı Silahlı Kuvvetler Akademisi'nde öğrenci subayı olarak görevli olduğunu belirten Rahtuvan, "Delil olarak dosyada bulunan belgelerde ismim Ahmet Gökhan Rahtuvan olarak geçiyor. Oysa Ahmet benim göbek adımdır ve 2007 yılına kadar sadece Gökhan Rahtuvan adını kullandım." diyerek belgelere itiraz etti.

Savcı Hüseyin Kaplan ise nüfusta Ahmet isminin bulunup bulunmadığını sordu. Sanık Rahtuvan, nüfusta Ahmet isminin geçtiğini ancak kendisinin kullanmadığını söyledi. Bunun üzerine savcı Kaplan, "Anladığım kadarıyla Deniz Kuvvetlerinde ilk isminin kullanılmaması gibi bir hakkınız var." dedi. Sanık Rahtuvan ise "Evet" karşılığını verdi.

Mahkeme Başkanı Ömer Diken'in, "Bazı dijital belgelerde belgeyi oluşturan kişi olarak sizin isminiz yer alıyor." demesi üzerine sanık Rahtuvan, dava konusu tarihlerde kendisine ait bilgisayar olmadığını söyledi.

Daha sonra Rahtuvan ile avukatı, sanık Levent Ersöz'ün ifade vermemiş olması ve kırmızı bülten ile aranmasına karar verilen diğer firari sanık Yüzbaşı Ali Göznek'in yakalanmamış olmasının dikkate alınarak kendileri hakkındaki dosyanın, bir an önce karar verildikten sonra ayrılarak ana Balyoz davasına yetiştirilmesini talep ettiler.

(CİHAN)

Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,137 µs