En Sıcak Konular

Süt ürünlerimiz, AB iskeletini sağlamlaştıracak

2 Nisan 2013 16:45 tsi
Avrupa Birliği(AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği ülkelerine yeniden süt ve süt ürünleri ihracatına başlamanın son yıllarda Türkiye'nin AB sürecinde kat ettiği en önemli gelişmelerden biri olduğunu söyledi.

Bağış, AB'nin yaşadığı ekonomik krize de göndermede bulunarak, "Yaşadığı krizler karşısında dayanma gücünü iyiden iyiye kaybeden Avrupa Birliği için de Türkiye'nin süt ve süt ürünleri iyi gelecek, Avrupa Birliği iskeletini sağlamlaştıracaktır." dedi.

Bakan Bağış, Türkiye'nin AB ülkelerine yeniden süt ve süt ürünleri ihracatına başlayacak olmasını değerlendirdi. "Karşımıza çıkarılan yapay engellemeler sebebiyle adeta tekeden süt çıkarırcasına verdiğimiz kararlı mücadelenin semerelerini Avrupa Birliği tarafından bir bir almaya başlıyoruz." diyen Bağış, bu çerçevede, Avrupa Birliği ülkelerine yeniden süt ve süt ürünleri ihracatına başlamanın son yıllarda Türkiye'nin AB sürecinde kat ettiği en önemli gelişmelerden biri olduğunu söyledi.

"ÜLKEMİZE VE FİRMALARIMIZA ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR"

Başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, olmak üzere ilgili birimlerin ve özel sektörün bu aşamayı kat edebilmek için çok büyük bir kararlılık gösterdiğine vurgu yapan Bakan Bağış, şu ifadeleri kullandı: "Şairin deyimiyle adeta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek bir titizlikle çalışmalar yürütüldü. Nihayetinde de bu başarı elde edildi. Ben ilk etapta AB'ye süt ve süt ürünleri ihracatı yapma hakkını elde eden firmalarımızı da tebrik ediyorum. Bu kazanım ülkemize ve firmalarımıza analarının ak sütü gibi helaldir, hakkımızdır."

"TÜRK ÜRÜNLERİ SADECE AB PAZARI DEĞİL, DÜNYA PAZARINDA YER BULUYOR"

Bağış, "AB Komisyonu tarafından ülkemizde gerçekleştirilen denetimler neticesinde şimdilik 6 firmamız AB mevzuatı çerçevesinde ihracat hakkı kazanmış durumda. AB'ye ihracat yapabilecek standartlarda üretim yaptığı değerlendirilen 4 adet süt işleme tesisi, 2 adet dondurma tesisi AB tarafından onaylanmıştır. 3 Nisan 2013 tarihi itibarı ile bu tesislerde üretilen süt ürünleri artık AB vatandaşlarının sofralarında yer alabilecek. Bu gelişme esasen Türk menşeili ürünlerin sadece AB pazarında değil aynı zamanda dünya pazarında yer bulması anlamına geliyor. Öte yandan bu karar, ülkemizin AB'nin gıda güvenliği alanındaki mevzuatına uyum bakımından kat ettiği mesafenin de mührüdür. Bu karar umuyorum ki diğer firmalarımız için de teşvik edici olacaktır." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN SÜT DÖKMÜŞ KENDİYE DÖNECEĞİNİ DÜŞÜNENLER YANILDI"

İdeolojik tavırların, caydırma politikalarının karşısında Türkiye'nin süt dökmüş kediye döneceğini düşünenler bir kez daha yanıldığını bildiren Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: "Atalarımız sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer demiş. Biz yoğurdu üfleyerek yemektense artık sütten de ağzımızın yanmayacağı bir hassasiyet ve dikkatle müzakere sürecini yürütüyoruz. Bu vesile ile artık Türkiye'nin süt ve süt ürünleriyle beslenecek olan Avrupa'nın çocuklarına ve gelecek nesillerine de müjdeler olsun."

Bağış, Avrupa'nın sağlıklı bir gelecek nesle sahip olması, Türkiye'nin de paylaştığı ve bizzat katkı sağladığı ortak bir tasavvur olduğunu söyledi. Bu tasavvuru gerçekleştirmek için Türkiye üzerinde sorumluluk hissettiğini ve süt ürünleri ihracatıyla bu sorumluluğu paylaşacak olmanın memnuniyetini hissettiğini belirtti.

"SÜT İÇİN SÜT İÇİRİN"

Bakan Bağış, "Yaşadığı krizler karşısında dayanma gücünü iyiden iyiye kaybeden Avrupa Birliği için de Türkiye'nin süt ve süt ürünleri iyi gelecek, Avrupa Birliği iskeletini sağlamlaştıracaktır. Avrupa Birliği'ni kendi ideolojik ve vizyonsuz siyasetine hapsetmeye çalışan kesimlere de Türkiye'nin süt ürünlerinden şiddetle ve samimiyetle tavsiye ediyoruz. Süt için, süt içirin." değerlendirmesinde bulundu.

(CİHAN)

Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,631 µs