En Sıcak Konular

Avrupa'da işsizlik rekoru kırıldı

2 Nisan 2013 15:29 tsi
 Avrupa'da işsizlik rekoru kırıldı Avrupa'daki işsizlik oranı 1999 yılından bu yana en büyük seviyeye yaklaştı. Euro Bölgesi'nde 19,07 milyon kişinin işsiz olduğu kaydedildi.

Euro Bölgesi'nde işsizlik tek para birimine geçildiği 1999 yılından bu yana hiç bu kadar yüksek olmamıştı. 17 ülkenin üye olduğu Euro Bölgesi'nde işsizlik oranı ilk kez yüzde 12'ye çıkarken 19,07 milyon kişinin işsiz olduğu kaydedildi.

Avrupa Birliği (AB) İstatistik Kurumu Eurostat'ın son verilerine göre, Şubat ayında Euro Bölgesi'ndeki işsizlik oranı tarihi rekor kırdı. Euro'nun tahvil ve devlet senetlerinde tedavüle konduğu 1999 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaşan işsizlik oranında Yunanistan yüzde 26,4 ile birinci sırada yer alıyor. Yunanistan'ı yüzde 26,3 ile İspanya ve yüzde 17,5 ile Portekiz takip ediyor. Euro Bölgesi'nde en düşük işsizlik oranına sahip ülkeler sıralaması ise şu şekilde: Avusturya (Yüzde 4,8), Almanya (Yüzde 5,4), Lüksemburg (Yüzde 5,5) ve Hollanda (Yüzde 6,2). AB'ye ev sahipliği yapan Belçika'da ise işsizlik oranı yüzde 8,1.

Geçtiğimiz yıla nazaran Yunanistan'daki işsizlik oranı yüzde 21,4'den yüzde 26'ya çıkarak en büyük artışı yaparken, Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki işsizlik oranı yüzde 10,2'den yüzde 14'e yükseldi. Buna karşın Letonya'da işsizlik bir önceki yıla göre yüzde 15,6'dan yüzde 14,3'e, Estonya'da ise yüzde 10,8'den yüzde 9,9'a geriledi.

Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,496 µs