En Sıcak Konular

' Ortadoğu'nun barışa huzura ihtiyacı var'

1 Nisan 2013 18:32 tsi
Batman'da 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi temel atma töreninde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, başlatılan çözüm süreci ile ülkenin şahlanacağını belirterek her kesimin bu sürece destek vermesini istedi.



Ortadoğu'nun yeterince gözyaşı, yeterince kan gördüğünü belirten Bakan Şimşek, "Artık bu bölgenin de Ortadoğu'nun da barışa huzura ihtiyacı vardır. Bunun içinde Ne gerekiyorsa yapıyoruz. Hepimizin bu sürece sahip çıkması lazımdır." dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir dizi inceleme ve temel atma töreni için memleketi Batman'a geldi. Bakan Şimşek, Valiliği ziyaretinin ardından, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve 2 milyon 547 Bin 750 TL'ye mal olacak 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi'nin temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek çözüm sürecine değindi.

Bakan Şimşek, bölgenin ve Ortadoğu'nun barışa huzura ihtiyacı olduğunu bunun içinde ne gerekiyorsa yaptıklarını söyleyerek her kesin bu sürece sahip çıkmasını istedi.

2002 yılından sonra Türkiye de siyasi istikrarla güven ortamı ile doğru politikalarla yapısal reformlarla Türkiye büyük bir çıkış yaşadığını belirten Bakan Şimşek, şimdi tekrar bir çıkışın eşiğinde olduklarını ifade etti.

Eskiden verimsiz alanlarda heba edilen kaynakları şimdi ülkenin kalkınması için istihdam, yatırım, ihracat için harcayacaklarını söyleyen Bakan Şimşek konuşmasında şunları dile getirdi: "Çözüm süreci ile bölge şahlanacak, bu bölge ayağa kalkacak bu güzel ülkemiz ayağa kalkacak. Nasıl ki 2002'den sonra Türkiye de siyasi istikrarla güven ortamı ile doğru politikalarla yapısal reformlarla Türkiye büyük bir çıkış yaşadıysa şimdi tekrar bir çıkışın eşiğindeyiz. Çünkü biz eskiden verimsiz alanlarda heba ettiğimiz kaynakları şimdi ülkenin kalkınması için istihdam için yatırım için ihracat için harcayacağız. Nasıl ki Türkiye son 10 yıl içinde dünyanın gelişmiş ülkeleri ile arayı kapattıysa, şimdi de Güney Doğu Anadolu Bölgesi Türkiye'nin gelişmiş illeri ile arayı kapatıyor. Bu da Türkiye'nin batı ile arayı kapatmasını hızlandıracak. Türkiye çözüm süreci ile çok çok farklı bir noktaya gelecek. Çünkü bu bölge Ortadoğu'nun tamamı yeterince gözyaşı gördü, yeterince kan gördü. Artık bu bölgenin de Ortadoğu'nun da barışa huzura ihtiyacı var. Bunun içinde ne gerekiyorsa yapıyoruz. Hepimizin bu sürece sahip çıkması lazım. Hepimizin bu yatırımlara sahip çıkması lazım."

Konuşma sonrasında Bakan Şimşek ve beraberindekiler mevcut endüstri meslek lisesinin atölyelerini gezerek öğrencilerin çalışmalarını izleyip sohbet etti.

(CİHAN)

Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,870 µs