En Sıcak Konular

Çiçek'ten Kosova'daki Türklere birlik çağrısı

1 Nisan 2013 12:13 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kosova'daki Türklere birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, "Türkiye'nin istediği tek şey olan birlik ve beraberliği sağlamazsınız, kardeşliğin edebiyattan ileri gitmez" uyarısında bulundu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kosova'daki Türklere birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, ''Her şeyi Türkiye'den isteyip Türkiye'nin istediği tek şey olan birlik ve beraberliği sağlamazsınız, o zaman bu kardeşlik, aynı kültürü paylaşmak işin edebiyatı olur'' ifadesini kullandı.

Kosova Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç'ü kabul eden Çiçek, geçtiğimiz günlerde Kosova'ya güzel bir ziyaret gerçekleştirdiğini anımsattı.

''Biz sizi beraber görmek isteriz. Ayrılık gayrılık bize tarihte sıkıntıdan, gücümüzü bölmekten, zayıflıktan başka hiçbir şey getirmedi'' diyen Çiçek, şunları söyledi:

''Zaten orada 18 bin Türksünüz. İkiye, üçe bölündüğünüzde hiç birinizin siyasi etkinliği olmaz. Genellikle siyasetçiler vatandaşın tüm oyunu kendi arkasında zanneder, siyaset bir anonim şirket işi değildir, sende on bin, bende iki bin, başkasında beş bin. Ne yapıp yapın, toplumun önünde olan insanlarsınız, bu beraberliği sağlayın. Size tavsiyemiz budur. Biz bunu gelen herkese söylüyoruz ama tam tersi, nereye gittiysek iki üç grup... Bu gruplar birbirini yerken toplum bundan rahatsız oluyor, üzülüyor. Zaten biz orada azınlık noktasındayız. Politikacılardan şikayetler var, aynen bizim burada olduğu gibi. Onun için toplumun önünde olan insanlarsınız. Ne yapıp edin bir araya gelin, bu işin çözümünü bulun. Çünkü siyaset çözüm bulmaktır, sorun üretmek değil. Sorun üretirseniz o zaman bu siyasetin pratikte anlamı yoktur.

Türkiye dışından gelen soydaşlar bizim başımızın tacıdır, bizim misafirlerimizdir. Onların taleplerini hiçbir şekilde geri çevirmek doğru olmaz ama bu görüşme taleplerinin arkasından 'Türkiye beni, bizi destekliyor' tarzında oralarda bu ziyaretlerin kullanılmasını da çok doğru bulmam. Çünkü bölünmek, parçalanmak bize ıstıraptan başka bir şey getirmedi. Siz haklı olabilirsiniz, öbür taraf da haklı olabilir, oturup bir araya gelin, bunları çözün. Çözmediğiniz takdirde sen de gelsen bölünmüş bir toplumun başına geleceksin, öteki de. 18 bin kişi, yeni partiler yeni bölünmeler, ondan sonra ikide bir 'Türkiye gelsin, Türkiye şunu yapsın, Türkiye bunu yapsın...' Her şey Türkiye'den bekleniyorsa, Türkiye'nin sizden bir tek isteği var; bir ve beraber olun. Onun dışında Türkiye sizden bir şey istemiyor.

Her şeyi Türkiye'den isteyip Türkiye'nin istediği bir tek şeyi yapmazsanız, o zaman bu kardeşlik, aynı kültürü paylaşmak işin edebiyatı olur. Makedonya'da, Bulgaristan'da, Kıbrıs'ta başta taraflarda, aynı şeyleri yaşıyoruz. Bu, bizi de yoruyor. Güç kaybediyorsunuz. Ondan sonra yapacağınız üç tane düzgün iş varsa onu da yapamaz hale gelirsiniz. Birliği ve beraberliği sağlamak sizin işiniz, bizim işimiz değil. Her şey Türkiye'den istenirken, buna karşılık Türkiye herkese eşit mesafede, herkesi bağrına basarken siz orada bölünüp, parçalanırsanız, aranıza fitne fesat sokarsanız tarih önünde sorumlu sizler olursunuz.''

aa

Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,143 µs