En Sıcak Konular

Meclis'te gerginliği azaltma önerileri

31 Mart 2013 12:48 tsi
CHP milletvekili Demir, milletvekillerinin gerginliğinin nedenleri ile bunlara çözüm içeren önerilerini TBMM Başkanlığı'na sundu.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, TBMM Genel Kurul Salonu'nda ''turuncu'' renk hakimiyetinin insanı ''kime saldırayım'' duygusuna kaptırdığını, bu nedenle salonda yumuşak ve sakinleştiren renklerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Demir, milletvekillerinin çalışma sırasındaki gerginliklerinin sebepleri ile bunlara çözüm içeren önerilerini Meclis Başkanlığı'na sundu.

Demir, önerilerinde, milletvekillerinin Genel Kurul Salonu'nda sıralarındaki mikrofonlarda elektrik kaçağı bulunduğunu, bunun vekillerin daha söz alırken negatif enerji yüklenmesine yol açtığını iddia etti.

Salonun ses akustiğinin çok kötü olduğunu ifade eden Demir, bu durumun hatibin kürsüdeki konuşmasını arka sıralardan duymayı neredeyse imkansız hale getirdiğini kaydetti. Demir, hatibi duymayan vekillerin, kendi aralarında konuştuğunu, bunun da salonda sürekli uğultu ve gürültü ortamına neden olduğunu belirtti. Demir, ''Acilen ses akustiği değişmelidir ya da isteyen milletvekillerinin, kulaklıkla kürsüyü dinlemelerine olanak sağlanmalıdır'' önerisinde bulundu.
 
''Havalandırma ve ışık iyi değil''
 
Demir, salondaki yapay çiçeklerin ''depresif'' bir ortam oluşturduğunu iddia ederek, bilimsel araştırmaların, doğal ve mevsime uygun, canlı çiçeklerin insanların üzerindeki pozitif etkisini kanıtladığını vurguladı. Demir, Genel Kurul Salonu'nda canlı çiçeklerin kullanılmasının daha uygun olacağını bildirdi.

Salondaki ışıklandırma ve havalandırmanın iyi olmamasının hem zihinsel hem görsel olarak yorgunluk yaptığını savunan Demir, ışık ve havalandırma yüzünden milletvekillerinin uzun süre içeride kalamadığını kaydetti. Bunun da ister istemez boş koltuklar görüntüsü oluşturduğuna dikkati çeken Demir, havalandırma ve ışık sisteminin çağın koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.
 
''Gerginlik ve kavganın sebebi yoğun mesai''
 
Demir, diğer sorunlar ile çözüm önerilerini de şöyle sıraladı:

-Bilimsel araştırmaların da tespit ettiği gibi kırmızı ve turuncu bütün canlılarda şiddeti artıran bir renktir. Salona girer girmez, turuncu renkle karşılaşınca insan ister istemez ''kime saldırayım'' duygusuna kapılmaktadır. Genel Kurul Salonu'ndaki turuncu renk hakimiyeti yerine, bilimsel olarak yapılacak çalışmaların sonucunda, yumuşak ve sakinleştiren renkler tercih edilmelidir.

-Meclis'te milletvekilleri arasında ne yazık ki iletişim yeterli değildir. Partiler arasında diyaloğu geliştirici etkinlikler düzenlenmelidir. Milletvekillerine yönelik ''stresle baş etme'' ve ''stres yönetimi'' konusunda çalışmalar yapılmalıdır.

-Gerginlik ve kavgaların sebeplerinden birisini de yoğun mesai oluşturmaktadır. Bazen 36 saati bulan çalışmalar, ister istemez kavgayla sonuçlanmaktadır. Zamanın daha verimli kullanılmasına ilişkin, partiler arasında bir mutabakat sağlanması için çalışma yapılmalıdır.

-Bakanlar Kurulu sıralarının boş olması hem sağlıklı bir demokrasi için, hem de milletvekillerinin moral ve motivasyonu açısından büyük önem taşımaktadır. Bakanların Meclis'e devamlılığı konusunda girişimlerde bulunulmalıdır.

-Meclis TV yayınlarının Genel Kurul çalışmaları boyunca kesintisiz olarak verilmesi, hem halkla iletişimi artıracak hem  de milletvekili arkadaşlarımızın motivasyonunu olumlu yönde etkileyeceğinden daha sağlıklı bir çalışma ortamına yol açacaktır.

aa


Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,938 µs