En Sıcak Konular

Van ile İran arasında uçak seferleri başladı

1 Mart 2013 17:14 tsi
Van merkezli Tebriz ve Urumiye karşılıklı uçak seferleri, bir özel havayolu şirketi tarafından bugün başlatıldı.



Bugün ilki gerçekleştirilen uçuşun akabinde yapılan değerlendirme toplantısına katılan Van Valisi Münir Karaloğlu, İran İslam Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin iki komşu ülke, iki dost kardeş ülke olduğunu ifade etti. Karaloğlu, "400 yıldır sınırları değişmemiş, barış içerisinde yaşayan iki ülke. Bu iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesi sınırdaki illerinin ilişkilerinin gelişmesine bağlıdır." dedi.

Van Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Borajet Havayolları ile bazı otellerin katkıları ile düzenlenen 'Van Urumiye ile Buluşuyor' konulu toplantı beş yıldızlı bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Van Valisi Münir Karaloğlu, vali yardımcıları, Urumiye Belediye Başkanı Mohammad Hazratpor Talatapeh, Batı Azerbaycan Yol ve Şehirleşme Müdürü Khalıl Mohabbat Khah ile Van ile Urumiyeli seyahat acentaları temsilcileri katıldı. Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün hazırladığı Farsça Van konulu slaytın izlenmesinin ardından teşekkür konuşmalarına geçildi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için Borajet'in başlatmış olduğu uçuşların çok önemli katkılar sunacağını söyledi. İran İslam Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin iki komşu ülke, iki dost kardeş ülke olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, şunları ifade etti:

"Biz ilişkilerimizin sadece ticari olarak gelişmesini istemiyoruz. Aynı zamanda turizm de gelişsin, sağlık da gelişsin, eğitim de gelişsin, kültür de gelişsin, spor da gelişsin, sanat da gelişsin diye arzu ediyoruz. Bu noktada son 3-4 yıldır ciddi çalışmalar yapıyoruz. 2011 yılında 3'üncü kapı olarak Kapıköy Razı Kapısı'nı açtık. Bazı sıkıntılar yaşandı. O kapıyı niçin önemsiyoruz? Çünkü o kapılar Batı Azerbaycan'a açılıyor, biz ayrım yapmıyoruz. Bizim için Urumiye de Hoy da Bakü de önemlidir, hepsini önemsiyoruz. Önemli olan bu sınır hattındaki vatandaşlarımızın karşılıklı olarak gidiş gelişini kolaylaştırmak. Hem karadan hem havadan mevcut yollarımızı iyileştirmektir. Bizim için Van'dan Esendere'ye uzanan karayolları da çok önemli. Van ile Esendere arasındaki karayolu ile ilgili tüm ihaleler yapılmış durumda ve çalışması devam ediyor. İhalesi yapılmayan sadece Hoşap'taki 32 virajın bulunduğu 3 kilometrede tünel var. Onun dışındaki bütün ihaleler yapıldı ve çalışmalar devam ediyor. Arazi yapısına rağmen o yol duble yol olarak tamamlanacak, bu, Türkiye'nin öncelikleri arasındadır."

Yapılan konuşmaların ardından toplantı sona ererken, yemeğe geçildi. İranlı heyetin daha sonra Van'da çeşitli gezilerde bulunacağı belirtildi.

(CİHAN)

Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,931 µs