En Sıcak Konular

Çin Savunma Bakanlığı: Siber saldırı mağduruyuz

28 Şubat 2013 19:02 tsi
Çin Savunma Bakanlığı, internet sitelerini kurdukları günden itibaren sürekli olarak saldırıya uğradıklarını ve bunların çoğunun ABD'den geldiğini ileri sürdü.



Çin ordusunun ABD'ye siber saldırı gerçekleştirdiği açıklamasının ardından Çin de asıl mağdurun kendileri olduğunu açıkladı. Bakanlık Sözcüsü Geng Yansheng, saldırıların yüzde 62,9'unun ABD kaynaklı olduğunu, geçen yıl bir ayda 144 bin siber saldırının hedefi olduklarını belirtti.

Geçen hafta ABD güvenlik şirketi Mandiant, Çin ordusunun ABD, Kanada, İngiltere ve Fransa'yı hedef alan bir dizi siber saldırı gerçekleştirdiği yönünde bir rapor yayınlamıştı. Sözcü Geng, bu konuyla ilgili olarak, söz konusu raporun uzmanlarca hazırlanmış bir rapor olmadığını ve asılsız olduğunu vurgularken, "İnternet güvenliği alanında bazı Amerikalı uzmanlar da raporun yanlışlarla dolu olduğunu açıkladılar." dedi.

Geng Yansheng bugün Pekin'de düzenlenen basın toplantısında, diğer ülkeler gibi Çin'in de internet güvenliği konusunda ciddi tehditlerle karşı karşıya bulunduğunu, Çin'in dünyada hacker saldırılarının başlıca mağdurlarından biri olduğunu söyledi.

Söcü Geng, ABD medyasının, "ABD ordusu, siber saldırı konusunda saldırıyı önce başlatma yolunu takip edecek. İnternet savaş birliklerini genişleterek, siber savaş kurallarını kendisi ortaya koyacak.'' haberlerine ilişkin ise, "ABD'nin bu tarz eylemleri uluslararası internet güvenliğine yardımcı olmayacaktır ve ABD'den kapsamlı açıklama bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,633 µs