En Sıcak Konular

2. Oslo derken?..

28 Şubat 2013 15:51 tsi
2. Oslo derken?.. Bu sefer İngilizler de yok!

Milliyet gazetesinde bugün yayınlanan ve İmralı'da 23 Şubat'ta BDP heyeti ile Abdullah Öcalan arasındaki görüşmelere ait olduğu iddia edilen tutanakların 28 Şubat'ta yayınlanması tesadüf olamaz. 1000 yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat'ta, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "Paralel devlet bin yıllık bir gelenektir" minvalinde açıklamalarını içeren 2 tam sayfalık "İmralı zabıtlarının" sızması, böyle bir süreçte gazetecilikten çok siyasi açıdan kritik bir hamledir. İçinde her kesime mesajlar içeren bu Öcalan portresinin amacı karmaşık değil ama çok katmanlı. Dolayısıyla da niyet okumasına kaçmadan bu hamleyi değerlendirmek zorundayız.

Radikal gazetesine konuşan isimsiz "hükümet kaynaklarının" da açıklamaları şunu gösteriyor ki, hükümet henüz gelen kalkan tozun dinmesini bekliyor. Keza 2. Oslo benzetmesi ve "Gazetede yer alan metin bizim elimizdeki verilerle birebir örtüşmüyor" (demeki ki örtüşen yerler de var, dolayısıyla açıklamanın tümünü yalanlama şansı ortadan kalkıyor) cümlesi hükümetten beklenmeyecek kadar zayıf. 2. Oslo demek, bizim kontrolümüzün dışında sızdı demek ki, bu büyük bir acziyet gösterisi olur. Üzerinde çalışılmamış, alt kademelerden telaşla yapılmış bir açıklamaya benziyor. Ya da...

Bu yazı kaleme alındığı sırada hükümetten, MİT'ten veya BDP'den henüz resmi bir açıklama gelmemesi, sessiz kalınarak etrafın gözlendiğine dair bir işaret.

Gelelim iyibilgi'nin sorularına.

1- Tutanakları kim sızdırdı? Ya içeriden, kontrollü bir şekilde yapıldı ya da dışarıdan bir güç teknolojik gövde gösterisi yapıyor.

2- Obama röportajıyla hızlı bir çıkış yakalayan "yeni" Milliyet'in şimdi de tutanakları yayınlanması ne anlama geliyor? Taraf'tan boşalan yeri Milliyet mi dolduracak?

3- Aynı gün içersinde hem MİT (Cumhuriyet gazetesi) hem de Apo (Milliyet) üzerinden Fetullah Gülen ve "hizmet"i 28 Şubat günü hedefe oturtmak kimin işidir?

4- ABD Dışişleri Bakanı'nın Türkiye ziyaretinin bu sızıntıyla bir alakası olabilir mi?

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 3,771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,019 µs