En Sıcak Konular

İnce: Silivri'de var İmralı'da neden yok?

28 Şubat 2013 15:03 tsi
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İlker Başbuğ'u Silivri Cezaevi'nde ziyaretinde arandığını, ancak BDP'lilerin Öcalan'ı ziyaretinde aranmadıklarını söyledi.

İnce, yeni anayasa konusunda basında AK Parti'nin ilerici, özgürlükçü bir anayasa istediği, CHP'nin de bu konuda statükocu, gerici bir tavır aldığı yönünde haberler yapıldığını belirterek, "AKP-PKK anayasası yapmak istiyorlar" dedi.

İnce, partisinin bir grup milletvekili ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Düzenledikleri basın toplantısından önce basında 'Ulusalcı Deklarasyon', 'CHP'de Çatlak Ses' gibi haberler yapıldığını belirten İnce, daha ne söyleyecekleri bilinmeden yapılan bu haberlere tepki gösterdi. İnce, "Hepimiz ulusalcıyız, hepimiz yenilikçiyiz. Bir grup arkadaşımız burada ama farklı 25-30 kişi de olabilirdi. Herhalde 135 kişiyi burada getiremezdik" dedi.
Basında AK Parti'nin yeni anayasa konusunda özgürlükçü, demokrat bir anayasa yapmak istediği, CHP'nin ise 1930'ların kafasında gerici, statükocu bir anayasa istediği yönünde haberler yapıldığını belirten İnce, 'Şimdi size o komisyonda CHP'li üyelerin önerdiklerini ve AKP'nin reddettikleri anlatacağım' diyerek şunları kaydetti:
"Biz, seçim barajının yüzde 5'e düşürülmesini istemişiz, AKP reddetmiş.

Biz yargı bağımsızlığı istemişiz, yargı hükümetin sopası olmasın, HSYK Savcılar Yüksek Kurulu ve Hakimler Yüksek Kurulu diye ikiye ayrılsın, o yüksek Kuruldan bakan ve müsteşarın çıkarılmasını istemişiz, AKP reddetmiş. Biz hem işçi hem memur 'tüm çalışanlar için grev hakkı' istemişiz, AKP reddetmiş bunu. Tüm çalışanlar için toplu sözleşme istemişiz, oysa AKP şimdiki gibi 'toplu görüşme olsun, sonunda kararı hükümet versin' diye ısrar etmiş. 'Kadınların eşit temsilini devlet gözetmekle yükümlüdür' demişiz, AKP bunu da reddetmiş. 'Taşeronluğa son' demişiz, sendika hakkının genişletilmesini istemişiz, AKP reddetmiş.

Hiç kimseye dini, dili, mezhebi, düşüncesi nedeniyle ayrımcılık yapılamaz, hor görülemez, ötekileştirilemez, dışlanamaz demişiz, AKP bunu da reddetmiş. Devlet tüm din, mezhep, inançlara eşit mesafede durmakla yükümlüdür, devlet tüm eylem ve işlemlerinde buna uymakla yükümlüdür demişiz, AKP bunu da reddetmiş, 'laikliğe ne gerek var' demiş. Şimdi bunları isteyen CHP, ilerici, özgürlükçü, demokrat değil mi? Bunlar Türkiye'nin önünü açmaz mı, özgürleştirmez mi, demokratikleştirmez mi? Biz nasıl statükocu oluyoruz?"

"AKP-PKK ANAYASASI YAPMAK İSTİYORLAR"

İnce, bir 'AKP-PKK anayasası' yapılmak istendiğini ileri sürerek, "Tayyip Öcalan, Abdullah Erdoğan anayasası yapmak istiyorlar; yapılmak istenen bu. Net söylüyorum; Türk vatandaşlığı ve Türk milleti kavramını anayasadan çıkarmak istiyorlar. Eğitim dilinin değiştirilmesini istiyorlar ve bunda anlaşmışlar. 'Yerel yönetimlere yetki veriyoruz' diye özerk yönetime, federasyona olarak tanımak istiyorlar. Başkanlık istemi altında bir diktatörlük kurmak istiyorlar. Bizim taleplerimizi reddettiler ama AKP-PKK talepleri bu dört maddeden oluşmaktadır" diye konuştu.

Türkiye'nin geldiği bu noktaya üzüldüklerini ifade eden İnce, "Bunu yazacak yürekli bir gazete arıyorum. Benim dün söylediklerim hiçbir gazetede yazılmadı, hiçbir televizyonda gösterilmedi" dedi.

"BEN DE BU ÜLKENİN VEKİLİYİM, ALTAN TAN DA BU ÜLKENİN VEKİLİ"

"Ben de bu ülkenin bir milletvekiliyim, Altan Tan da bu ülkenin milletvekili' diyen İnce, ancak kendisi Silivri'de emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u ziyarete gittiğinde, kemerinin, ayakkabılarının, bozuk paralarının, çakmağı ve telefonun alındığını, X-Ray cihazından geçirildiğini söyledi. BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın ise İmralı ziyaretinde, üstlerinin aranmadığını, iki porsiyon yemek yediklerini ve isteseler kayıt cihazı bile götürebileceklerini açıkladığını belirten İnce, "Ben de milletvekiliyim, o da milletvekili" dedi.

CEMİL ÇİÇEK'E ÇAĞRI

Haklarında basında yürütülen iftira kampanyalarına pabuç bırakmayacaklarını söyleyen İnce, "CHP milletvekilleri olarak AKP-PKK anayasasını yaptırmayacağız. Biz Tayyip Öcalan, Abdullah Erdoğan ittifakına geçit vermeyeceğiz" dedi.

İçtüzük 71. maddeye göre kapalı oturum tutanakları ve özetlerinin kapalı oturum tarihinden itibaren 10 yıl geçince yayınlanabileceğini belirten İnce, bu konuda Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e çağrıda bulundu. İnce, "AKP bugün bir Danışma Kurulu istememiş. O zaman bugün gece 12'den itibaren Meclis Başkanını göreve davet ediyoruz. 1 Mart 2003'te şimdi Cumhurbaşkanı olan Gül başbakandı; o ne demiş ana muhalefet ne demiş, ortaya çıksın. Bu gece saat 12'de o tutanakları Meclis'in internet sitesinde görmek istiyoruz" dedi.

Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,470 µs