En Sıcak Konular

Yılmaz: Gerçek AK Parti'yi tanıtmak çok önemli

28 Şubat 2013 14:44 tsi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye, dünyada söz sahibi ülkeler arasında yükselen bir ülke olarak konumunu sağlamlaştırmışsa, AK Parti'nin payının büyük olduğunu söyledi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Bakan Yılmaz, AK Parti'nin millete dayanan, milletin içinden çıkmış, önceliklerini milletin talepleriyle belirleyen bir parti olduğunu belirtti.

Parti teşkilatlarını çok önemsediklerini kaydeden Yılmaz, ''toplumun nabzını tutan teşkilatlardan gelen görüşlere azami dikkat verdiklerini'' söyledi. Bakan Yılmaz, AK Parti'nin zihniyeti ve hizmetlerinin topluma yüz yüze iletişimle anlatılması gerektiğini kaydederek, ''AK Parti hakkında ön yargısı olan, kurgusal fikirlerle, anlatımlarla AK Parti'yi tanıyanlara, gerçek AK Parti'yi tanıtmak son derece önemli. Antipropaganda yaparak AK Parti'ye ait olmayan hususları insanların zihniyetine yerleştirme çabasında olanlar var'' diye konuştu.

AK Parti'nin Türkiye için çok önemli işler başardığını belirten Yılmaz, ''Türkiye, dünyada söz sahibi ülkeler arasında yükselen bir ülke olarak konumunu sağlamlaştırmışsa, AK Parti'nin payı büyük'' dedi.

Bakan Yılmaz, Türkiye için İzmir'in önemli bir potansiyeli olduğunu ancak bu potansiyelin şimdiye kadar değerlendirilmediğini ifade ederek, şunları söyledi:

''İzmir'i her alanda daha iyi bir noktaya taşıdığımızda Türkiye'yi de daha iyi bir noktaya taşımış oluruz. Bakanlık olarak iktisat kongresi olsun, EXPO adaylığı olsun, elimizden gelen katkıyı sunmaya devam ediyoruz. Türkiye 2023 hedeflerini yüksek teknoloji, yenilik ve girişimcilikle başaracak. İzmir bu açıdan en önemli üslerimizden olmaya aday. Tek kaygımız İzmir olursa, siyaset olmazsa, daha iyi bir noktaya el birliği ile ulaşabiliriz.''

-Bakan Yıldırım-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da, İzmir'de 30 Ekim- 1 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek 5. İktisat Kongresi'nin zamanlama açısından önemine dikkati çekerek, ''İki önemli yönü var. Birincisi hemen EXPO arefesinde olacak. Bu anlamda toplantı, İzmir'in EXPO'ya ne kadar hazır olduğunu gösterecek. Diğeri de 1923'te cumhuriyetin kurulma kararları nasıl İzmir'de verildiyse, cumhuriyetin 100. yılına giden yolda hedeflerin ortaya konacağı kongre de İzmir'de toplanacak. Bu nedenle etkinlik ülkemizin gelecek 10 yılını şekillendirecek, kalkınma eksenini ortaya koyacak, yaşanabilecek dar boğazların altının çizileceği bir toplantı olacak'' diye konuştu.

İzmir'de 2011 yılının Mayıs ayında başlattıkları ''35 İzmir 35 Proje'' hareketinin fiziki sonuçlarının ortaya çıkmaya başladığını belirten Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

''Biz '35 İzmir 35 Proje' derken dudak bükenler, bugün mahcubiyetini gizleyemiyor. İzmir'e yapılacak projeler İzmir'in ihtiyacını gidereceği gibi, Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için ciddi bir altyapı oluyor. Ankara-İzmir yüksek hızlı tren projesi, İstanbul-İzmir otoyol projesi, bu projelerin belli başlı ayaklarını oluşturuyor. Bu projeler, ticaretin, ekonominin ağırlıklı olduğu bölgelerde ulaşılabilirliği hızlandıracak. Bu da uluslararası rekabette Türkiye'yi öne çıkaracak. İzmir'in içerisindeki, yereldeki hizmetlerin geneldeki bu projelerle yarışamadığını herkes biliyor. İzmir'de yerel hizmetlerinin geri kaldığını herkes biliyor. Ulusal düzeyde yaptığımız bu gelişme yereldeki hizmetlerle bir bütünlük içinde olmalı. Kentsel dönüşüm, toplu taşıma sistemleri, bilişim, turizm ile topyekun bir kalkınmanın gerçekleşmesi İzmir'in haklı yerine kavuşmasını sağlayacak. Bunun için çok işimiz var.''

-''İzmir'de mahkemesiz iş olmuyor''-

Gazetecilerin ''İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay projesinin Devlet Planlama Teşkilatı onayı beklediğini'' belirtmesi üzerine Bakan Yılmaz, ''Her belediye için geçerli genel kriterler var. Onlar bazında, hiçbir fark gözetmeden değerlendirme yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bu konuya ilişkin bir dosya verdi bana. İnceleyeceğiz'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım da aynı konuda ''Çözeceğiz'' dedi.

Yıldırım, Konak Tüneli çalışmaları nedeniyle Kadriye Mahallesindeki bazı evlerde çatlak oluştuğunun belirtilmesi ve tünelin Bahri Baba Parkı yönündeki çalışmalarının ne zaman başlayacağının sorulması üzerine ise, Bahri Baba Parkı tarafındaki kamulaştırmanın tamamlandığını, gelecek hafta çalışmaların fiilen başlayacağını sandığını, bölgede bir trafik düzenlemesi gerektiğini ifade etti.

Önemli ve zor bir proje yaptıklarını kaydeden Yıldırım, ''Biz risk, inisiyatif alıyoruz. Oradaki yapılanmalar dolgu üzerine. Bunları söyleyenler, yapılanma olmaması gereken o yerlere neden göz yumduklarının hesabını vermeli. O çatlaklar önce de vardı, kazılar sırasında biraz daha yürüdü. Gerekli tedbirler alındı. Büyük bir projeyi bir kenara bırakıp, ufak tefek sorunları gündeme taşımak İzmir'e hizmet değildir'' diye konuştu.

Yıldırım, İnciraltı EXPO alanına ilişkin çevre düzenleme planlarına yapılan itiraz sonucu mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği belirtilerek, bu durumun EXPO sürecini nasıl etkileyeceğinin sorulaması üzerine de, ''Alışığız. İzmir'de mahkemesiz iş olmuyor'' dedi. Kararın EXPO sürecini etkilemeyeceğini kaydeden Yıldırım, bunu yapanların, EXPO alındığında ''Biz aldık'' diyeceklerini söyledi.

AA



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,790 µs