En Sıcak Konular

Arınç: Bizi PKK'dan daha tehlikeli gördüler

28 Şubat 2013 11:33 tsi
Arınç: Bizi PKK'dan daha tehlikeli gördüler Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 16.yılında ''Bin Yıllık Darbe!: 28 Şubat'' konulu panelde konuşuyor...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konuşmasından satırbaşları;

-1971 den sonra Milli Selamet Partisi 48 milletvekili ile 3. parti konumunda siyaset yaptı.

-Necmettin Erbakan'ın partisi beğenilmeyen istenilmeyen bir partiydi.

-94 mahalli seçimleri ve 95 parlemanto seçimleri yapıldı. CHP barajı zorla aştı ve bu partinin başarısızlığı o zamandan belliydi.

-Refah Partisi'nin birinci parti olması onu ilticanın partisi, laiklik ve Atatürk düşmanı olarak bilenlerde büyük bir endişe oluştu. Partiler iktidar olur bunlarda kimsenin korkusu olmasın. Gelene ağam gidene paşam diyorlardı.

-Türk Silahlı Kuvvetleri ikditarın tehlike olduğunu söylüyor ve düşünüyorlardı. Medya haberleriyle kötü bir imaj oluşturmaya çalışılıyordu.

-Biz Aydın Menderes'i aday gösterdik. Kendisi Refah Partisi'ne katılmıştı. Meclis Başkanı'nın Refah Partisi'nden birinin seçilmesini istemediler. Refah Partisi'nden biri Meclis Başkanı olmamalı dediler. Türkiye'de yaşadığımız bu süreç farklı düşünmemiz gerektiğini ortaya koydu.

-Hükümet kurmaya sıra gelince ortak Anavatan Partisi olmalıydı. Bunlar PKK'dan tehlikelidir denildiği için bu iki partinin bir araya gelmesi beklenmiyordu. Anavatan niçin vazgeçmişti. Çünkü komuta kademesi tehdit etmiş ve böyle bir hükümet istemiyorlardı. Bu hükümeti kurdurmadılar. DYP ile Anavatan'ı bir araya getirmeye çalışıyorlardı. Yolsuzluk denildiği zaman bu iki parti birbirlerini suçluyordu. Çürük bir hükümet oldu.

-Güvenoyu bile alamamıştı. Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştuk ve düştüler. Bizim hükümet olmaya ihtiyacamız vardı. Biz 17 yaşından beri Başbakan Erbakan sloganlarıyla büyümüş gençlerdik. Erbakan'da Refah Partisi'ni kim kötülerse kötülesin ben başbakan olmuştum. Kim ne derse desin demişti.

-O dört güç sizi tehlike olarak görüyordu. En tehlikeli şahsiyet olarak göründü Erbakan. Türkiye bu günleri gördü. İrtica artık paranoya haline gelmiş. Dindar yayın yapan yayınlar TV'ler izliyorsa, evinde namazlığa varsa tehlike olarak görülüyordu. Onunla hükümet kurudğu için Tansu Çiller'i de tefe koymuşlardı. Refah ile ortaklık kurulduğu için isminin altı dört defa kırmızı çizgisiyle çizildi.  

-Döneminde bir gazeteye konuşan bir işadamı; "Ben bunların başarılı olmasından korkarım" diyordu.

- Süleyman Demirel'in baş aktörüyle hükümetin istifası alındı. O dönemleri yaşayan bir isim olarak kara günler geçirdik. Darbe miydi? değil miydi? DYP'lilerin çoğu yurtdışına kaçtı. Biz yerimizden kıpırdamadık. Biz burdayız kim gelecekse bekliyoruz. Allah bizi mahçup etmedi.

- Artık yargı önünde hesap sorulma vakti geldi. Bu Türkiye'nin açıldığının görüntüsüdür.

 

AYRINTILAR GELECEK...

Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,590 µs