iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

İsrail mi?. Valla bildiğiniz gibi...

28 Şubat 2013 11:06 tsi
İsrail mi?. Valla bildiğiniz gibi... Kimsenin, hele Obama’nın İran’ı vuracağı falan yok.. Ama İsrail ziyaretinde gürleyecek. Yağacak mı?. Tel Aviv’in yağmur duasının haberi işte bu... iyibilgi Ankara

İddia, 'Obama haziranda İran'ı vuracak' gibi kalıplı bir başlıkla, bir de yabancı basın eliyle sunulunca, herhangi bir gazete editörünün görmezden gelmesi mümkün değil.

İsrail’in Channel 10 haber kanalı da böyle bir haber verdi ve Obama’nın İsrail ziyaretinde İran'ın nükleer tesislerini vurma konusunu görüşeceğini söyledi. Daha da ileri giderek, Haziran’da ABD’nin İran’ı vuracağını dile getirdi.

Elbette palavra ama şaka yollu söylemek gerekirse, hele manipüle edilmiş haberlerin gerçekle bağını bu denli kopartmaması gerekiyor. (Elbette bu haberi alıntılayan yayın organlarının da cazibeye fazla kapılmaması.)

Peki neden palavra bu haber? ABD, Haziran’da İran’ı vuramaz mı? Bu konu İsrail ziyaretinde konuşulamaz mı?

Bu soruların yanıtı, Ortadoğu’nun bugünkü hali ve Batı’nın, başta da ABD yönetiminin buraya bakışı bilindiğinde, “mümkün gözükmüyor” olabilir ancak. Bir an önce bölgeden çıkmak, herhangi bir huzursuzluk istememek, üflese devrilecek Suriye’ye dahi dokunmak istemeyen ABD, sadece bölgeyi değil belki dünyayı kavuracak bir kaosa tetik çeker mi?

Bu sadece bir analiz olarak görülürse, somut kanıtlar da var tezi destekleyen. Onlar da haberin içinde! “Haziran” vurgusu çok önemli çünkü İran Başkanlık seçimleri bu tarihte yapılacak ve ülkede bir gerilimin olacağı hissediliyor. Yani bu ve benzer haberlerin ilk hedeflerinden biri bu gerilimi daha da ısıtmak.

İkincisi ise bu türden haberleri iyice yalanlayan bir durum sunuyor. İran’ın nükleer merkezlerinin veya bu nedenle vurulması haberinin çıktığı gün Kazakistan’da BM ve Almanya'nın temsilcileri (P5+1) ve İran arasında görüşmeler yapılıyor. Hedeflerden biri de bu yani.

Peki orada durum ne? “İran Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Sait Celili, son derece umutlu olduğunu söylerken AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ise İran'ın önerilerini dikkate aldığını söyledi.”

Bu arada AB’nin İsrail’i iki devletli çözüm yolunda kıyasıya eleştirdiği bir raporun çıkmak üzere olduğu haberleri ise gölgede kalıyor. Haberin ek faydalarından (!) biri de bu.

Sonuç olarak İsrail’i soruyorsanız.. Valla ne diyelim, bildiğiniz gibi.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,436 µs