En Sıcak Konular

Davutoğlu Roma'da Suriye'yi konuştu

28 Şubat 2013 08:19 tsi
Davutoğlu Roma'da Suriye'yi konuştu
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Roma'da SMDK Başkanı Hatib ve Katar Başbakanı Sani ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bazı temaslar için geldiği İtalya'da, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib ve Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir el-Sani ile görüştü.
 
''Suriye'nin Dostları'' çekirdek grup toplantısı ve Transatlantik yemeğine katılmak üzere İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, akşam saatlerinde Roma'ya ulaşan SMDK Başkanı Hatib ile konakladığı otelde bir görüşme yaptı.
 
Görüşmeye aynı otelde kalan Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Sani de katıldı. Böylece görüşme üçlü olarak gerçekleşti.
 
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu'nun üçlü görüşmede, SMDK heyetine dün akşam yapılan Transatlantik yemeğinde de ağırlıklı olarak konuşulan Suriye konusunda bilgiler aktardığı, yarın yapılacak ''Suriye'nin Dostları'' çekirdek grup toplantısında ele alınacak konuların görüşüldüğü öğrenildi.
 
Davutoğlu'nun SMDK Başkanı Hatib'e, yemekte kendisinin aktardığı Türkiye'nin Suriye'deki duruma ilişkin görüşlerinin genel destek gördüğünü anlattığı kaydedildi.
 
Üçlü görüşmede, SMDK'nın daha önce aldığı ''gelmeme'' kararının değişmiş olmasına değecek türden bir sonuç çıkması beklentisinin dile getirildiği öğrenildi.
 
Davutoğlu'nun, Esed sonrası korkulardan ziyade mevcut sorunlara, akan kana odaklanılması için etkin adımlar atılmasının gerekliliğinden söz ettiği, üçlü görüşmenin diğer taraflarının da buna katıldığı ifade edildi.
 
Görüşmede, kritik bir dönemden geçildiği ve muhalefetin de birlik içinde hareket ederek doğru adımlar atmasının üzerinde durulduğu bildirildi.

trthaber


Bu haber 890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,404 µs