En Sıcak Konular

ATAK'dan TBMM'ye gösteri

27 Şubat 2013 17:14 tsi
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kaan Köksal ve beraberindeki komisyon üyeleri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Anonim Şirketi'nde (TUSAŞ) incelemelerde bulundu.

Heyettekiler, milli taarruz helikopteri ATAK'ın yaptığı gösteriyi ilgiyle izledi. Şimdiye kadar pek çok helikopter gösterisi izlediğini belirten Köksal, "Ama ilk defa böylesine bir seri, böylesine bir atak hareketleri yapan bir helikopteri gördüm." dedi.

Oğuz Kaan Köksal ve beraberindeki komisyon üyeleri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Anonim Şirketi (TUSAŞ) tesislerini gezdi. Heyet, TUŞAS Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı'dan şirket hakkında brifing aldı.

 Dörtkaşlı, TUSAŞ'ın çalışma alanları ve projeleri ile ilgili heyete bilgi aktardı. Brifingin ardından heyet, montaj hangarı, ileri kompost imalat tesisi, ATAK ve HÜRKUŞ'un imal edildiği tesisleri, ANKA'nın test uçuşlarını takip edildiği merkezi ve uzay sistemleri ofislerini ziyaret etti.

 Genel Müdür Dörtkaşlı, heyete şirket olarak gerçekleştirdikleri çalışma ve projeleri anlattı. Ardından heyet için milli taarruz helikopteri ATAK özel bir gösteri sergiledi. ATAK'ın yaptığı atak ve seri hareketler heyeti etkiledi.

 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal, gezinin ardından yaptığı açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın hazırladığı bir proje çerçevesinde Milli Savunma Komisyonu üyelerinin çeşitli tesisleri gezdiklerini söyledi. Gezilerin ilk ayağında ASELSAN'ı ziyaret ettiklerini ikinci olarak da TUSAŞ'a geldiklerini belirten Köksal, "Bu geziler bizi biraz daha ülkemiz adına sevindirmeye biraz daha gurur duymaya itiyor. ASELSAN ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda çok güzel şeyler gördük. Bugünde burada TUSAŞ da ülkemizin göz bebeği ve medarı iftarı bu tesiste aynı şeyleri gördük. Milli Savunma Bakanlığı'na ve Genelkurmay Başkanlığı'na teşekkür ederim. Yasa koyucular yasa yapıcılar sadece önlerine gelen yasayı yapmak ya da çalışmak değil yaptıkları yasaların sonuçlarını görmek adına komisyonumuzun bu gezisinin gerçekten başarılı olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

 KURUM ÇALIŞANLARININ TALEPLERİ BİR RAPOR HALİNDE YETKİLİLERE İLETİLECEK

 TUSAŞ'ta yaklaşık 4 yıl yönetim kurulu başkan yardımcılığını yaptığını ve 2 yıl önce bu görevden ayrıldığını belirten Köksal, şöyle devam etti: "Bu iki senede çok değişik şeyler gördüm. Adeta iki senede TUSAŞ'ı tanınmaz hale getirmişler. Her şey değişmiş, her şey güzel. Her şeyin ötesinde kendi milli projelerimizin hayata geçirilmesi önemli. Artık bir uçağı yapmak zamanımızda çok zor bir şey değil ama bunun yazılımını, kendi tasarımınızı yapmak önemliydi. TUSAŞ bunu başardı. Pek çok konuda bazen tek üreticiyiz, bazen de dünya üzerinde iki veya üçün içerisine girebilecek noktada olduklarını söylediler. Bu noktadan baktığımız da TAİ'nin veya Türkçe ismiyle TUSAŞ'ın geldiği yer çok önemli."

 TUSAŞ çalışanlarının bir takım talepleri ve gelecekle ilgili düşünceleri olduğunu aktaran Köksal, "Bu düşüncelerini daha sonra rapor halinde alarak ilgili yerlere intikal ettireceğiz. Bu konuda da kendilerine elimizden gelen deştiği komisyon üyeleri olarak ifade ettik." diye konuştu.

 ATAK'IN GÜNEY KORE'YE SATIŞI

 Oğuz Kaan Köksal, bir gazetecinin "ATAK helikopterinin gösterisini nasıl buldunuz?" sorusuna şöyle karşılık verdi:

"Şimdiye kadar pek çok helikopter gösterisi izledik. Emniyet Genel Müdürlüğü görevimiz sırasında pek çok helikopterimiz vardı. Onları gösterilerini izledim. Ama ilk defa böylesine bir seri, böylesine bir atak hareketleri yapan bir helikopteri gördüm. İsmi de ATAK zaten. Bu TUSAŞ'ın çok önemli bir projesi. Sadece TUSAŞ'ın değil ülkemizin de önemli bir projesi bu önemli projenin geldiği yer gerçekten memnuniyet verici. Sanki havada bir helikopter değil bir gösteri pistinde otomobile bile zor yaptıracağınız hareketleri bir helikopterle önümüzde çok rahat yaptılar. Bu helikopterin gücü pazarlanması açısından da önemli bir nokta. Bu helikopter sadece Türk Silahlı Kuvvetleri için yapılmıyor. TUSAŞ'ın başka bir özelliği bunu başka ülkelere de pazarlama adına çalışmalar yapıyor. Şu anda ATAK helikopterin pazarlama çalışmaları devam ediyor. Elene elene çok az bir rakibi kaldı. Güney Kore ile ilgili bir çalışma var. Bu da gösteriyor ki artık ATAK helikopteri adıyla müsemma bir helikopter olacak."

 TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya da TBMM Milli Savunma Komisyonu üyelerine ziyaret için teşekkür etti. Çalışmalarının bu tür desteklerle sürdüğünü anlatan Yalçın Kaya, gerek TBMM gerekse hükümetin desteği ile yollarına devam ettiklerini ifade etti

(CİHAN)

Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,701 µs