En Sıcak Konular

4. paket bekletiliyormuş

27 Şubat 2013 15:49 tsi
Çözüm sürecinin en önemli adımlarından biri olarak gösterilen 4'üncü yargı paketinin, PKK'nın 'unsurlarını başka ülkeye çıkarmak' gibi, atacağı adımların görülmesi için bekletildiği, Meclis'e gönderilmediği ortaya çıktı.

Çözüm sürecinin en önemli adımlarından biri olarak gösterilen 4'üncü yargı paketinin, terör örgütünün "unsurlarını başka ülkeye çıkarmak" gibi, atacağı adımların görülmesi için bekletildiği, Meclis'e gönderilmediği ortaya çıktı. KCK davasındaki sanıkların önemli bölümünün tahliyesini sağlayacağı değerlendirilen 4'üncü Yargı Paketi, geçen haftalarda iki ayrı platformda masaya yatırıldı. Önce Başbakan Tayyip Erdoğan'a, Başbakanlık'ta verilen brifingde ana hatları belirlenen paket, geçen hafta Bakanlar Kurulu'na gönderildi. Bakanlar Kurulu'ndan sonra imzaların çoğunun alındığı ve Meclis'e sevke hazır olduğu açıklanan paketin Başbakanlık-Adalet Bakanlığı hattında beklediği belirlendi.

"BAŞBAKANI BEKLİYOR"

Yargı paketinin hazırlık aşamasında etkin rol alan üst düzey bir yetkili, "Biz bazı kritik maddeleri alternatifli hazırlamıştık. Bu alternatiflerden hangisinin Meclis'e gönderilecek metinde yer alacağı Sayın Başbakan'ın siyasi idaresine bırakıldı. Bu nedenle de tasarı son şeklini almış değil" dedi.

ÖRGÜT ÜYELİĞİ MADDESİ

Bakanlar Kurulu'ndan sonra paketin Adalet Bakanlığı'na geri gönderildiği iddiaları da konuşulurken aynı yetkili, "Başbakanlık ve Bakanlık bürokratları üzerinde ortaklaşa çalışıyor" diyerek tasarının fiziken nerede olduğunu "teknik bir ayrıntı" olarak değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ın mevcut alternatifleri kabul etmemesi halinde, üserinde çalışılan alternatiflerin sunulacağı bildirildi. Sözü edilen "kritik maddeler"in de Türk Ceza Kanunu'nun "örgüt üyeliği"ni tanımlayan 220'nci ve Terörle Mücadele Kanunu'nun "örgüt propagandası" suçunu düzenleyen 7'nci maddesi olduğu kaydedildi. Terör örgütünün kaçırdıklarını serbest bırakmak veya "silahlı unsurlarının başka bir ülkeye gitmeleri" gibi atacağı adımlara göre, paketin Meclis'e sevk edileceği konuşuluyor.

GRUPTA PAKETE İMZA TELAŞI

AK Parti'nin Meclis grubu toplantısında dün 4. yargı paketi imzalarının tamamlanması telaşı yaşandı. Grup görevlisi, tasarının üst yazısıyla dolaşarak, imzası eksik bakanlardan imza aldı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, paketin "İfade ile şiddetin ayrılması. Bu paketin özelliği o" dedi.

CİLVEGÖZÜ'NDE GÖZALTI YOK

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise Cilvegözü'ndeki patlamayla ilgili şunları söyledi:"Konuyla ilgili müfettişler ve raporlar geldikten sonra bir değerlendirme yapacağız. Zaten görüntüdeki şahıslardan ve onunla işbirliği yaptığını tespit ettiğimiz şahıs hemen olaydan sonra Yayladağı'ndan çıkış yapmış. Şu an gözaltı bulunmuyor. Araştırmamız sürüyor" (sabah)

Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,130 µs