En Sıcak Konular

Suşehri-Zara arası 20 dakikaya düşüyor

26 Şubat 2013 17:18 tsi
2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'ne, 4 bin 200 metre uzunluğunda çift tüp şeklinde tünel yapılacak...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Geminbeli Geçidi'nin önemine dikkati çekti. Bu güzergahın Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerine bağladığına işaret eden Soluk, Karadeniz Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi arasındaki ticaret bağını güçlendirmek amacıyla buraya tünel yapılması gerektiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın gözetiminde ulaştırma alanında önemli yatırımların yapıldığını vurgulayan Soluk, şunları kaydetti:

''Bilindiği gibi, Sayın Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetimizin plan ve programında yer alan yatırımlar kapsamında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın gözetim ve denetiminde doğudan batıya, kuzeyden güneye binlerce proje devam etmekte olup, bunlardan bir tanesi de Ordu ilinden başlayan, Uzunhisar, Topçam, Gölköy-Mesudiye ayrımı, Koyulhisar, Suşehri, 2010 rakımlı Geminbeli, Zara, Sivas, Şarkışla ve buradan Kahramanmaraş'a inen güzergahtır.''

Tünel, 1275 günde tamamlanacak

Bu güzergahta yer alan Geminbeli Geçidi'ne, kış şartlarında sürücülerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için 4 bin 200 metre uzunluğunda çift tüplü tünel yapılacağını bildiren Soluk, tünel ve 6 kilometrelik bağlantı yollarıyla ilgili 6 Mart 2013 tarihinde firmaların ön yeterlilik tekliflerinin alınacağını belirterek, ''Bu değerlendirmeden sonra yeterliliğe uygun firmalardan mali teklifler alınarak, 40 gün içerisinde uygun firmaya yer teslimi gerçekleştirilecek. Yani Mayıs veya Haziran ayı başı gibi inşaata başlayacağız. Bu konuyla, Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz ve milletvekillerimiz de çok yakinen ilgilenmektedirler'' dedi.

Geminbeli'nin sadece Suşehri-Zara arasını bağlayan bir yer olmadığını, ''kuzey-güney aksları'' diye tarif edilen 18 noktadan biri olduğunu vurgulayan Soluk, 4 bin 200 metre uzunluğundaki Geminbeli Tüneli'nin, Türkiye'nin önemli tünelleri arasında yer alacağını kaydetti.

Tünelin yer tesliminden 1275 gün sonra bitirilmesi gerektiğini bildiren Soluk, ''Biz daha önce bitirilmesi için gayret göstereceğiz'' dedi.

Suşehri-Zara arasındaki 54,8 kilometrelik yolun tünelin yapılmasıyla 4 kilometre 600 metre kısalacağını belirten Soluk, iki ilçe arasındaki ulaşım süresinin 20-25 dakika azalacağını söyledi.

Habib Soluk, Sivas-Erzincan Karayolu'nun Kızıldağ ve Sakaltutan mevkilerinde de tünel çalışmalarının planlandığını sözlerine ekledi.

(AA)

Bu haber 900 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,291 µs