En Sıcak Konular

Tatlıses davasında flaş gelişme

26 Şubat 2013 17:13 tsi
Tatlıses davasında Uçmak’ın da aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu.

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in 14 Mart 2011 tarihinde uğradığı silahlı saldırıya ilişkin davada sanıklara mütalaaya karşın savunmalarını yapıyor. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Abdullah Uçmak’ın da aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme başkanı, mütalaa verildiğini hatırlatarak taraflardan savunmalarını istedi. Söz alan müşteki Tatlıses’in avukatı Ahmet Küçük, sanık Uçmak’ın olaydan pişmanlık duymadığını, tehdit içerikli ifadeler kullandığını belirterek, tahrik indirimi yapılmamasını istedi.

Daha sonra söz alan sanık Uçmak ise, olayın üzerine yıkılmaya çalışıldığını iddia etti. Olayla hiçbir ilgisi bulunmadığını ileri süren Uçmak, “Gerçek suçlular dışarıda. Avukat pişman olmadığımı söylüyor. İşlemediğim suçtan neden pişman oluyum. İbrahim Tatlıses’in ifadelerinde de yer alıyor. ‘2004 yılında cezaevinden çıktıktan sonra ne aradı ne sordu’ diyor” dedi.

Sanık Nihat Şimşek ise, terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğunu kabul etti. Kuzey Irak’a 4-5 kez gittiğini söyleyen Şimşek, “Çalışmak amacıyla gittim. Evet orada örgüt üyeleri ile ilişki kurdum. Ama benim gidiş amacım ekonomikti” diye konuştu.

Kendilerine komplo kurulduğunu ileri süren Şimşek, “O dönemde genel seçim vardı. İbrahim Tatlıses de adaylık başvurusu yapmıştı. Urfa’daki oyları AK Parti’ye kaydırmak için ucuz bir komplo kuruldu” dedi.

Şifreli haberleşme yaptığının iddia edildiğini hatırlatan Şimşek, “Örgüt ile şifreli haberleşmelerim oldu ama bunların hiçbirinde suç içerikli bir şey yoktur. Ayrıca Kuzey Irak’ta 40 derecede çalışarak biriktirdiğim 300 dolara polis el koydu. Paramı istiyorum” ifadelerini kullandı.

Duruşmada sanıkların ardından söz alan avukatlar, müvekkillerinin tahliyesini ve beratini istedi. Duruşmaya öğlen arası için ara verildi.



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,990 µs