iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Garip İRAN aksiyonları!

26 Şubat 2013 10:12 tsi
Garip İRAN aksiyonları!

Tahran havaalanında Türk uçağından baygın bir İranlı indirildi.. İran uzmanı bir MİT görevlisi başından vurulmuş halde mezarlıkta bulundu.. Başbakan Erdoğan ‘onlara’ kızgınım dedi... iyibilgi Ankara

Ortadoğu’da yaşanan Arap Baharı içinde İran-Türkiye eksenli istihbaraf faaliyetlerinin normal olarak kısmen gazetelere yansıyan haberlerine bakılsa, birkaç roman büyüklüğü elde edilir.

Yeni olaylarda aydınlatıcı bilgiler içermiyor. Birbirleriyle bağlantıları bir kenara, her olayın kendi muamması yetip artıyor bile.

Ama şurası gerçek; Türkiye ile İran arasında birşeyler yaşanıyor ve gönül kırıklığı da var! İşte son Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinde Başbakan’ın gazetecilere söyledikleri; “İran’ın baştan beri Suriye konusunda net bir tavrı yok. İkircikli davranıyor. Bizim, dünyayı karşımıza alarak onlar için uluslararası arenada yaptıklarımıza rağmen İran’ın Suriye’de bu kadar Müslüman’ın öldürülmesine seyirci kalması demiyorum, buna müsaade etmesi ki bunda rolü var, yenilip yutulacak iş değil. Çok üzüntü verici.”

Yenilip yutulmayacak başka işlerin olduğu da anlaşılıyor. İşte bir tanesi; Bir İranlı İstanbul Havaalanı’nda önce kılık değiştiriyor, apron görevlisi kıyafetleri giyiyor, bir Türk uçağının kargo bölümüne sızıp Tahran’a kaçıyor.

Orada kargo bölümünde baygın olarak bulunuyor. Bu İranlının Van üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığı dışında henüz somut bilgi kamuoyuna yansımış değil.

İkinci olay ise daha da garip hem de vahim. İran konusunda uzmanlığı ile bilinen emekli bir MİT Bölge Müdürü başından vurulmuş olarak Kütahya’da, Simav Demirciköy Mezarlığı’nda bulunuyor.

İntihar gibi duruyor ama çevresinden çok itiraz var bu konuda. Deniliyor ki, yakın zamanda yazdığı bir kitap, “Türkler’in İran’ı” yayınlanacaktı. Bununla ilgili olabilir.
İran, Afganistan, Özbekistan gibi ülkelerde görev yapan bu MİT mensubunun akrabaları intihar iddiasına kesinlikle inanmıyorlar. 

Gerçekten de-sadece 24 saatlik olaylara dahi bakıldığında-“ikircikli” bir hal var.

www.iyibilgi.com



Bu haber 4,113 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,430 µs