En Sıcak Konular

SMDK Roma'daki konferansa katılacak

26 Şubat 2013 08:54 tsi
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu'nun 28 Şubat Perşembe günü Roma'da yapılacak ''Suriye Halkının Dostları Grubu''nun konferansına katılacağı bildirildi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu(SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib, yaptığı yazılı açıklamada, SMDK yönetiminin Roma'da yapılması planlanan ''Suriye Halkının Dostları Grubu''nun konferansına katılmama kararından vazgeçtiğini ifade etti.
 
Konferansa katılma kararının koalisyon üyeleri ve farklı taraflarla yapılan istişareler sonrasında alındığına değinen Hatib, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'in Suriye halkının maruz kaldığı sıkıntılara son verilmesi yönünde vaatlerde bulunması ve rejimin işlediği vahşeti reddetmelerinin, alınan kararda etkili olduğunu belirtti.
 
Hatib, konferansın, SMDK'nın uluslararası ilişkilerini gözden geçirmesi ve Suriye halkına verilecek destek için açık bir fırsat olabileceğini de vurguladı.
 
SMDK, ''Suriye halkına karşı işlenen suçlar'' karşısında dünyanın takındığı umursamaz tavrı protesto etmek için Roma'da yapılacak olan konferansa katılmayacağını, Rusya ve ABD'de yapılacak müzakerelere de gitmeyeceğini açıklamıştı.
 
ABD, Fransa, İngiltere ve İtalya'nın Kahire büyükelçileri, Muaz el-Hatib'den SMDK'nın uluslararası görüşmelere katılmama kararından vazgeçmesi talebinde bulundu. 
 
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İngiltere Dışişleri Bakanı Hague ile Londra'daki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Suriye konusunda, ''William ve ben, Suriye halkının her gününü tehdit eden korkunç şiddetten daha iyiyi hak ettikleri konusunda hem fikiriz. Esed rejimi son günlerde Halep'e roket yağdırdı. Bu, Esed barbarlığının sadece son örneğidir. Masum insanların ölümünü en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu, Esed'in gitmek zorunda olduğunun kanıtıdır'' diye konuşmuştu.
 
Biden,  el-Hatib ile görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muazel-Hatib ile telefon görüşmesi yaptı.
 
Açıklamaya göre Biden, Muaz el-Hatib'in, SMDK üyelerinin konferansa katılacağı ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşeceğini teyit etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
 
ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'de tüm vatandaşların haklarını koruyan, demokratik ve kapsayıcı bir Esed sonrası hükümete siyasi geçişe olan bağlılığını da vurgulayan Biden, Muaz el-Hatib ve SMDK'yı cesaretlerinden takdir etti ve temas halinde kalmayı sürdürme arzusunu dile getirdi.

aa

 



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,005 µs