En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Demirtaş'a çağrı

23 Şubat 2013 22:38 tsi
Erdoğan'dan Demirtaş'a çağrı "İşi, elinde silahı olanlara bırakmasın, elinde kalemiyle anket yapanlara bıraksın"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın AK Parti'nin yaptırdığı anketlere ilişkin sözlerine ilişkin, ''Durumunun ne olduğunu anlamak istiyorsa Demirtaş, hiç gecikmeden sürekli anket yaptırsın. İşi, elinde silahı olanlara bırakmasın, elinde kalemiyle anket yapanlara bıraksın'' dedi.

         Başbakan Erdoğan, özel uçak ''ANA'' ile saat 17.20'de Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Sharjah Emirliği'ne hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısı düzenledi.

         Erdoğan, Sharjah Emirliği'nde ''Etkili İletişim, Halka Konuşmaktan Halkla Konuşmaya'' konusunun işleneceği ''2. Sharjah İletişim Forumu''na katılacağını bildirdi.

         BAE'nin Körfez bölgesinde Türkiye'nin en yoğun ticari ilişkilerinin olduğu bir ülke olduğunu kaydeden Erdoğan, BAE ile ticaret hacminin 2012 yılı sonu itibariyle 12 milyar dolar düzeyine ulaştığını söyledi.

         Başbakan Erdoğan, ziyaret vesilesi ile yapacağı görüşmelerde yatırım, ekonomik ve ticari konulardaki işbirliğinin daha da ilerletilmesi yönündeki imkanların ele alınacağını, görüşmelerde ikili işbirliğinin daha ileri seviyelere gelmesi konusunda değerlendirmeler yaparak, atılacak adımların konuşulacağını belirtti.

         Bölgesel ve uluslararası konular hakkında da görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade eden Erdoğan, ''Sharjah, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2014 yılı İslam Kültür Başkenti seçilmiştir. Bu alanda Türkiye olarak yapabileceğimiz katkıları, eğitim, kültür, sanat ve tarih alanlarında gerçekleştirebileceğimiz ortak çalışmaları gözden geçireceğiz'' dedi.

         Erdoğan, ziyaretin Türkiye'den Sharjah ve Ajman emirliklerine başbakan düzeyinde yapılan ilk ziyaret olacağını bildirerek, ziyaretinde kendisine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ve Muş Milletvekili Faruk Işık'ın eşlik edeceğini söyledi.

         

         -''Beklediğimiz rakam bunun çok çok fevkinde bir rakamdı''-

        

         Başbakan Erdoğan, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

         Bir gazetecinin, 5,7 milyar dolarlık İstanbul'a 3. Köprü ihalesinin iptaline ilişkin sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

         ''Rakamı küçük bulduğumuz için bu ihaleyi iptal ettik. Şu anda bu tür özelleştirme noktasındaki bir çok kurumların, kuruluşların, ekonomide kullanılan yeni isimle asetler çok çok önemli. Burada bizim beklediğimiz rakam, bunun çok çok fevkinde bir rakamdı. Bunun en üst düzeyinde beklediğimiz bir rakam var. Bu olmazsa orta noktada ne olabileceğine ilişkin yaptığımız çalışma vardı. Bir de en altı var. Bu, en altı bile maalesef yakalayan bir rakam olmadı. Özelleştirmenin de farklı yanları var. İlla blok satış olacak diye birşey yok. Bunun için de şimdi yeni bazı çalışmalar yaptırıyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de halka açmak. Belli bir oranını belki halka açmak gibi bir adımı da bu özelleştirmede atabiliriz. Arkadaşlarımız bütün teknik çalışmaları bitirdikten sonra bu adımı atmamız da söz konusudur.''

        

         -''Demirtaş, siyasetin acemisidir''-

        

         Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yaptırdığı ankete ilişkin bir soru üzerine, anketler hakkındaki bilgileri daha önce verdiklerini dile getirerek, ''Hamdolsun son dönemlerde sürekli 50'nin üzerinde bir oranda partimiz istikametini devam ettiriyor'' dedi.

         BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın anketlere yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

         ''Sayın Demirtaş, siyasetin daha acemisidir. Anketleri yaptırmayan bir siyasi partinin nereden nereye geldiğini görmesi mümkün değildir, nerelerde yanlış yapıyor bunu görmesi mümkün değildir. Durumunun ne olduğunu anlamak istiyorsa, Demirtaş hiç gecikmeden sürekli anket yaptırsın; halkın kendilerine nasıl baktığını, ne gibi arızalar gördüğünü, bunu öğrenmesi bakımından çok çok önemlidir, tavsiye ederim. İşi, elinde silahı olanlara bırakmasın, elinde kalemiyle anket yapanlara bıraksın. O anketlerden halkın nabzını tutsun ve halkın nabzı ne diyor, bunu öğrensin, ona göre de adım atsın. Bizim de deneyimimiz onu gösteriyor.''


Bu haber 959 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,989 µs