En Sıcak Konular

Savunma Bakanları İncirlik'te

23 Şubat 2013 11:01 tsi
Savunma Bakanları İncirlik'te Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert ve Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere ile İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda konuşlandırılan patriot savunma sistemini inceledi.

Bakanlar İsmet Yılmaz, Jeanine Hennis-Plasschaert ve Thomas de Maiziere, Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda konuşlandırılan patriot savunma sisteminde görevli Hollandalı askerleri ziyaret etti.

         Hollanda Savunma Bakanı Plasschaert, burada ülkesinden gelerek görev yapan askerleri selamladıktan sonra yaptığı konuşmada, NATO üyesi olan Türkiye'nin kendilerinden topraklarının korunması için patriot savunma sistemleri talep ettiğini söyledi.

         Kendilerinin de bunu tereddüt etmeden kabul ettiklerini belirten Plasschaert, ''Biz de NATO ülkesi olarak yükümlülüğümüzü yerine getirdik. Siz Hollanda askerlerinin bizi bu topraklarda özveriyle temsil edeceğinize inanıyorum. Barış evrenseldir. Suriye'de olan bitenler bize gösterdi ki, savaş aslında Avrupa'nın hemen yakınında olup bitiyor. Bu bizim güvenlik konseptimiz için çok önemli bir şey. Asla unutmamamız gereken bir durum. Mali'de, Libya'da ve Suriye'de gözlemlediklerimizden dersler çıkarmamız lazım'' dedi.

         Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da, gazetecilere yaptığı açıklamada, Plasschaert'in söylediği gibi barışın evrensel olduğunu dile getirdi.

         Dünya'da da barışı sağlamak için ortak çalışılması gerektiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

         ''NATO ülkeleri barışı sağlamak için burada. NATO'nun amaçlarından biri de budur. Biz barışı sağlamak için buradayız. Türkiye'nin talepleri üzerine buraya geldiler ve bizim misafirimizdirler. Hem NATO'ya taleplerimiz üzerine çok kısa sürede karar aldıkları için, hem de NATO'nun çağrısına en kısa zamanda karar veren Almanya, Hollanda ve ABD'ye huzurlarınızda Türk milleti adına hükümetimiz adına teşekkür ediyoruz. İnşallah bu coğrafyada da caydırıcılığı sağlamak üzere bu da riski azaltmıştır, barışı artırmıştır diye düşünüyorum. Caydırıcılık sağlandığında ancak barış sağlanabilir. Bu coğrafyada barıştan başka bir şey istemiyoruz.''

         Hollanda birliğinde görev yapan Türkler Vahap Gündoğan ve Murat Çevik de gazetecilerin ilgi odağı oldu.

         Hollanda Hava Kuvvetleri'nde görev yapan askerlerden Trabzonlu Vahap Gündoğan, savaş uçağı teknisyeni olduğunu, ancak burada tercüman olarak görev aldığını kaydetti.

         Türkiye'de olmaktan gurur duyduğunu belirten Gündoğan, ''İki oğlum ve üç kızım var. Burada her iki ülke adına yardımcı oluyoruz. Adana'ya birkaç yıl önce de uçaklarla ilgili olarak gelmiştim. Türkiye'de doğdum ve ilkokul 5'inci sınıftan sonra Hollanda'ya gittim. 35 yıldır Hollanda'dayım'' diye konuştu.

         Sivaslı Murat Çevik de daha önce Afganistan görevinden dönerken Adana'ya geldiğini anlattı.

         Hollanda birliğiyle Türkiye topraklarını korumak için gelmekten gurur duyduğunu ifade eden Çevik, ''Türk olmak ve Hollanda ordusunda görev yaparak tekrar vatan topraklarına gelip görev yapmak gurur verici bir konu. Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert'in söylediği gibi barış evrenseldir. NATO ülkesi olduğumuz için bu açıdan çalışmamız daha kolay oluyor'' dedi.

         Bakanlar, daha sonra hava yoluyla Kahramanmaraş'a gitti. 

A.A



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,903 µs