En Sıcak Konular

ABD-Rusya, Yecüc-Mecüc'e karşı

21 Şubat 2013 13:01 tsi
ABD-Rusya, Yecüc-Mecüc'e karşı İttifaka başka kimler çağrıldı?

Son bir haftada "uzay" ile ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor. Birbiriyle ilişkilendirilmeyen söz konusu olaylar, arka arkaya okununca ilginç bir desen ortaya çıkabilir. Siber uzay ile dış uzayın üst üste bindiği bu garip desen, ister istemez çeşitli sorulara yol açıyor. Ama önce olay örgüsüne kronolojik bir bakış:

14 Kasım 2012- Rusya Federal Uzay Ajansı Roskosmos’un son 48 saattir uzayla bağlantısı kesildi.Ajanstan yapılan açıklamada, başkent Moskova dışına kablo kopması sonucu sivil uydularla ve Uluslararası Uzay İstasyonu ile iletişimin kesildiği bildirildi.

15 Şubat 2013- Rusya'da yetkililer Ural Dağları yakındaki bir kente meteor düştüğünü, 950 kişinin yaralandığını açıkladı. Bilim insanları Asteroid 2012'nin (DA14) o gün dünyaya en yakın geçişini yapacağını, ama Rusya'daki olayla bunun bağlantılı olmadığını söyledi. Moskova'nın 1,500 kilometre kadar doğusunda bulunan Çelyabinsk bölgesinde çok sayıda fabrika, bir nükleer enerji santrali ve Mayak nükleer atık ve dönüştürme deposu bulunuyor.

19 Şubat 2013- Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) ABD'nin Houston kentindeki kontrol merkeziyle Uluslarası Uzay İstasyonu (UUİ) arasındaki iletişim bir süreliğine koptu. NASA sözcüsü Josh Byerly, bugün TSİ:16.45 sularında, istasyondaki bir bilgisayar programının güncellenmesi işlemi sırasında meydana gelen arıza sonucu, UUİ'nin Houston ile tüm iletişiminin koptuğunu söyledi. Byeryly bu olaydan yaklaşık 1 saat sonra UUİ Komutanı Kevin Ford'un UUİ Rusya üzerindeyken Moskova ile kısa bir telsiz konuşması yaparak durumlarının iyi olduğunu Rus yetkililere ilettiğini kaydetti. Geçen birkaç hafta içinde, UUİ'nin, gelecekte Mars'a yönelik bir görevde işlerin nasıl yürüyeceğini görmek amacıyla iletişimde kasten gecikme ve aksaklıklar meydana getirerek denemeler yapıldığını anlatan Byerly, ''Bu bu aksaklık, söz konusu denemelerin bir parçası olmasa da gelecek için yararlı bir deneyim olabilir'' dedi.

20 Şubat 2013 - ABD'li internet güvenliği şirketi Mandiant tarafından yayımlanan raporda, ABD'de çeşitli kamu kuruluşları ile Coca Cola ile Telvent gibi büyük firmaları hedef alan siber saldırıların, Çin Halk Cumhuriyeti Ordusu'nun desteklediği internet korsanları tarafından düzenlendiği iddia ediliyor. Virginia merkezli Mandiant'ın raporunda, söz konusu korsanların Çin'in Şanghay kentinin Pudong bölgesinde orduya ait 12 katlı bir binada faaliyet gösterdikleri ve "61398" adlı gizli bir askeri birimin parçası oldukları öne sürülüyor. Mandiant'ın, siber saldırıların çıkış noktası olarak gösterilen üssün fotoğraflarını da yayınladığı belirtiliyor. Çin Savunma Bakanlığı ise, Çin ordusundaki gizli bir birimin dünyadaki “en yayılmacı siber casusluk birimi” olduğu yönündeki iddiaları yalanlıyor.



Gelelim kendi başına ilgisiz gibi duran bu haberlerin bizde uyandırdığı meraka...

Daha önce NASA'da kontrolü ele geçirmeyi başaran Çinli hackerlar, Uluslararası Uzay İstasyonu ile NASA'nın bağlantıyı yitirmesinde bir rol oynadı mı? İletişim kopukluğu sırasında Rus kozmonotlar hangi deneyi gerçekleştiriyorlardı?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, büyük panik yaratan meteor düşüşünün ardından ‘ABD ve Çin ile birlikte uzay savunma sistemi kurmaları gerektiğini’ neden belirtti? ABD veya Çin bu ortak savunmaya gönüllü olacak mı?

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 6,551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,066 µs