En Sıcak Konular

54 yıllık sessizliğini bozdu

20 Şubat 2013 11:27 tsi
54 yıllık sessizliğini bozdu Türkiye'nin eski başbakanlarından Adnan Menderes'e, 54 yıl önce geçirdiği uçak kazasının hemen ardından ilk müdahalede bulunan hemşire sessizliğini bozdu.

Türkiye'nin eski başbakanlarından Adnan Menderes'e, Londra yakınlarında 54 yıl önce geçirdiği uçak kazasının hemen ardından ilk müdahalede bulunan hemşire Margaret Bailey, Anadolu Ajansı'na konuştu.
 
Kazanın olduğu 17 Şubat 1959 tarihinde Newdigate köyünde oturan ve savaş dönemlerinde hemşirelik yapan Margaret Bailey, kaza sonrası üç kişi arabaya aldığını ve güvenli bir yere götürdüğünü ve arabasına aldığı üç kişiden birinin Türkiye Başbakanı Adnan Menderes olduğunu bilmediğini belirterek, ''Şoktaydılar, pek konuşmuyorlardı. Dolayısıyla onlara soru sormadım, sadece rahatlamalarını sağladım. Onlara battaniye verdim ve sandalyeye oturmalarını sağladım'' dedi.
 
Menderes kazadan bir hafta sonra Margaret ve Tony Bailey çiftinin evine teşekkür ziyaretine gidiyor. Margaret Bailey bu ziyaretle ilgili, "Menderes çok kibardı, bize teşekkür etti. Bizi Türkiye'ye tatile davet etti ve biz de davetini kabul ettik" ifadelerini kullandı.
 
Menderes'in 1961 yılında asılarak idam edilmesini İngiliz basını aracılığıyla öğrendiğini söyleyen Bailey, şöyle konuştu:
 
"Haberi öğrendiğimizde çok çok üzüldük. Eşim, Menderes'in ölümünün ardından ailesine bir mektup yazdı. Ne yazdığını tam hatırlayamıyorum ama çok etkilenmişti ve çok üzülmüştü."

aa


Bu haber 850 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,453 µs