En Sıcak Konular

Operasyonlarda 97 kişi öldü

20 Şubat 2013 08:47 tsi
Suriye İnsan Hakları Örgütü, ordu güçlerinin yönetim karşıtlarına yönelik çeşitli kentlerde gerçekleştirdiği operasyonlarda 97 kişinin öldüğünü duyurdu.

Merkezi Londra'da bulunan örgüt, güvenlik güçlerinin sabahtan bu yana roket, tank ve hava destekli düzenlediği operasyonlarda Halep'te 39, başkent Şam'ın banliyölerinde 34, Hama'da 6, Humus ve Rakka kentinde 5'er, Dera'da 4, İdlib'de 3 ve Haseke'de 1 olmak üzere toplam 97 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) üyesi Ebu Süleyman el-Furati, yaptığı açıklamada, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Haseke bölgesinde yer alan Ebyada petrol sahasını rejim güçlerinden alması sırasında çıkan çatışmalarda çok sayıda askerin öldüğünü ve 18 askerin muhaliflere esir düştüğünü söyledi.

Geçen hafta muhaliflerce kontrolü sağlanan Haseke kentine bağlı Şedadi beldesine Scud füzesi düşmesi sonucu büyük maddi hasarın oluştuğunu kaydeden Furati, Halep'te ve çevresinde iki ordu arasında çatışmaların yaşandığını ve rejimin birçok bölgeyi savaş uçaklarıyla bombaladığını dile getirdi.

Şam'ın Aseli, Duma, Haresta, Doğu Guta, Kabun, Ayn Terma, Kalamun ve Cedid Fadıl bölgelerinin uçakların bombalı saldırılarına maruz kaldığını ifade eden Furati, kentin Yermuk, Zemelka, Cobar ve Dareya bölgelerinde muhaliflerle Suriye ordusu arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını da kaydetti.
 
-''Deyru'z Zor'da 2 bin 500 kişi tifo hastası''-
 
SRGC, Deyru'z Zor medya sorumlusu Vesim el-Arabi de rejimin Fırat suyunu kirletmesinden dolayı 2 bin 500'den fazla kişinin tifo hastalığına yakalandığını söyledi.

Kentte tifonun yanı sıra dizanteri hastalığı ile çok sayıda kişide de böbrek taşı oluştuğunu anlatan Arabi, kentte yeteri ilaç ve tıbbi malzeme olmadığından dolayı hastaların yurtdışına çıktığını, çıkamayanların ise ilkel yöntemlerle tedavi olmaya çalıştığını ifade etti.
 
Arabi ayrıca, ''Kentteki havaalanı dahil birçok askeri birlik ile şehir merkezi ÖSO birliklerince kuşatılmış durumda'' dedi.
 
aa


Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,640 µs