En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Bedelli askerlik bizim projemizdi

19 Şubat 2013 14:17 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Biz neden neden hukuku ihlal ederek yargılıyorsunuz diye soruyoruz. Türkiye'nin onurları şuan da toplantımızda. gazilerimiz burada. Onlar için ne ayparsak azdır. Bize şeref verdiniz. O vatan uğruna ödenen bedelleri biliyoruz. Şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman yücelteceğiz.

Bir ülkeyi vatan yapan onun için ödenen bedeldir. Erdoğan gaziliğin ve şehitliğin bir sektör olduğunu söylüyor. Eli olmayan ayağı olmayan, büyük bedeller ödemiş insanlar için bunu nasıl söylersiniz.

Erdoğan gazi ve şehit ailerine bir müjde verdi. Toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaydı verdiği müjde. Bir insan yalan söylerse bu olmaz. Başbakan koltuğunda oturan kişinin halkına yalan söylememesi lazım. Ne denebilir ki...

Bu haber televizyonlardan ve gazetelerden müjde olarak verildi. Halbuki 1932'de bu hak şehitlere verilmişti. Şehitlerin trendenlerden ücretsiz yararlanması hakkı Atatürk zamanında verilmiş bir haktır. Şehitler ve gaziler eskiden toplu taşıma araçlarından yararlanıyorlardı. Onlar için en ön koltuktan yer ayrılırdı. Artık yeter, şehit ve gazilerin hakkını gasbetmeyin. Başbakan diyor ki şehitlere 450 bin TL tazminat, 6 bin TL aylık veriyoruz. Bir başbakan gerçekleri niye bu kadar çarpıtır. Gazilere ve şehitlere ne kadar aylık aldıklarını sorun.

Bedelli askerlik bizim projemizdi. Parasız olanalara da aynı olanağın tanınmasını istedik. CHP olarak gazilerimize ve şehit ayakınlarına sahip çıkmak insanlık görevimizdir.

Biz bir öneri götürdük kadro olduğu halde vermeyen görevliye ceza verilsin. Bir çok konuda sunduğumuz öneriler kabul edilmedi. Şehit ve gazilerin kurduğu derneğe bir polisin üye olmasının bir zararı yoktur.

Şehit ve gazilerimizn bir yasası olsun değişiklik olursa bunun üzerinde değişiklik yapılsın dedik bu da kabul  edilmedi. Biz gazi ve şehit yakınarı için kanun teklifi verdik AKP ve MHP kabul etmedi. Gazi ve şehit yakınalrı için yapılan şeyler bir lütuf olarak algılanmamalı.

Afyon'daki cephane patlamasının neden olduğunu açıklayan var mı? Bu milleti enayi yerine koymak kimin görevi. Sonunda bu şehitlerimizi doğal afet şehidi saydılar. Aradan 4 buçuk aylık zaman geçti. Şehitlere hakları verilmiş değil.

Başbakan Mardin'de konuşma yaptı dedi ki. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan bir iktidarız. Eğer başbakanın yüreği varsa gider bu konuşmayı Rize'de yapar. İnanç üzerinden siyaset doğru değil. Biz kafatasçılığa karşıyız. Bir başbakanın ağzından çıkanı kulağının duyması lazım.

Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,669 µs