En Sıcak Konular

Bağış: Birileri provokatörleri göreve çağırıyor

19 Şubat 2013 13:45 tsi
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, dün Sinop'ta yaşanan olayları değerlendirdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Çok hassas bir dönemden geçerken maalesef birileri nöbetçi provokatörleri yeniden göreve çağırdı. Dün Sinop'ta yaşananlar, üzerinde düşünmemiz gereken gerçeği bir kez daha ortaya koymuştur." dedi.

Bakan Egemen Bağış, Küçükbakkayköy'deki Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'nda (TSÇV) düzenlenen Cerebral Palsy'li (CP) çocuk ve gençlerin sosyal yaşama katılımlarının ve rehabilitasyon hizmetlerine erişimlerinin artırılmasını hedefleyen 'Cerebral Palsy'mle Hayattayım' konulu projenin tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıya; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Valisi Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Bağış, "Bu bizim proje geleneklerimizin göreneklerimizin de bir şartıdır. Biz, Allah sizin ne biçimlerinize ne de bedenlerinize bakar fakat o sizin yüreklerinize bakar, diyen peygamberin ümmetleriyiz. Bu proje bir kez daha önümüze koyuyor ki temiz yüreklerin önüne hiçbir şekilde set çekilemez. Bizim empati kurabilmemiz lazım. Toplumsal engelleri de ortadan kaldırmak lazım. Çok hassas bir dönemden geçerken maalesef birileri nöbetçi provokatörleri yeniden göreve çağırdı.

Dün Sinop'ta yaşananlar, üzerinde düşünmemiz gereken gerçeği bir kez daha ortaya koymuştur. Sinop sıradan bir yer değil. 1933 yılında Sinop Cezaevi, Sabahattin Ali'nin 'aldırma gönül aldırma'yı ele aldığı yer Sinop Cezaevi'ydi. Sinop Cezaevi'nde maalesef bizim edebiyatımıza yön vermiş entelektüeller orada mahkum olarak kalmıştır. Ancak bugünün Türkiye'si artık o eski Türkiye değil. Türkiye'de artık o karanlık günlerin geride kaldığını herkesin fark etmesi lazım. Sinoplu Diyojen'in söylediği gibi, 'gölge etme başka ihsan eylemez' diyeceğiz' gibi. Bu ülkede biz inadına kardeşlik, inadına barış, inadına tüm engelleri birlikte yıkmalıyız. Türkiye olarak daha huzurlu, daha aydınlık, barış içerisinde yaşamayı hak ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bağış sözlerini Mevlana'nın, "Bir mum diğerini yakmakla ışığından hiçbir şey kaybetmez." sözüyle tamamladı.

BAKAN ŞAHİN: KAMUDAKİ ENGELLİ ÇALIŞAN SAYISI 27 BİNE ULAŞTI

Bağış'ın ardından konuşma yapan Fatma Şahin ise, "Başbakan'ın açıkladığı önemli bir paket vardı. Engelli kardeşlerimizin istihdamıyla ilgili. Geldiğimiz nokta itibarıyla kamudaki yüzde 3'ü doldurmak için çok büyük bir çaba sarf ettik. 5 bindi kamudaki yaklaşık engelli istihdamı. Bugün 27 bine ulaştık. Geçen hafta Başbakan müjdeyi verdi, 8 bin 150 kardeşimizi daha istihdama kazandıracağız. Hala engelli kardeşlerimizin üniversiteye gitme oranı yüzde 2 buçuk. Açılan kadroyu engelli kardeşlerimizin doldurması için o alt yapının olması lazım." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şahin ve Bağış, Metin Sabancı Vakfı'ndaki spastik çocukları ziyaret etti.

 CİHAN



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,474 µs