En Sıcak Konular

Samsun'da BDP heyetine sıkı koruma

19 Şubat 2013 12:41 tsi
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile Rusya Ulaştırma Bakanı Maxim Sokolov’un da Samsun'da olması nedeniyle İstanbul'dan çevik kuvvet ekibi gönderildi...

BDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel ile bağımsız milletvekili Levent Tüzel, çözüm sürecini anlatmak için çıktıkları Karadeniz turunun üçüncü durağı Samsun’da durum değerlendirmesi yapıyor. Sinop’ta dünkü olaylardan sonra BDP heyeti Samsun’da çok sıkı güvenlik önlemleriyle korunuyor.


BDP heyeti dün Sinop Öğretmenevi’nde yaptıkları toplantı sırasında dışarıda toplanan yüzlerce kişinin protestosuyla karşılaştı. Saat 12.15’de girdikleri Sinop Öğretmenevi’nde mahsur kalan BDP’liler saat 21.25’de polis panzerleriyle çıkarılabildi. Saat 23.50’de sıkı güvenlik önlemleri altında Samsun’a gelen BDP heyeti, kente yaklaşık 17 kilometre uzaklıdaki Omtel Otel’e yerleşti. Burada yaklaşık 200 kadar resmi ve sivil polis geniş güvenlik önlemi aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren gerek otel içinde ve çevresinde, gerekse Samsun kent merkezinde ziyaret edecekleri 78’liler Derneği etrafında kuş uçurtmayan güvenlik güçleri, Sinop’ta yaşanan olayların bir benzerinin Samsun’da yaşanmaması için çok sıkı önlem aldı.


İSTANBUL’DAN TAKVİYE GELDİ

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile Rusya Ulaştırma Bakanı Maxim Sokolov’un da Samsun- Kavkaz Feribot Hattı açılış töreni için Samsun’da bulunması nedeniyle İstanbul’dan takviye olarak çevik kuvvet ekibi geldi. Şehrin tüm giriş ve çıkışları dahil merkezde alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekiyor.


’GÖRÜŞMELERİMİZİ OTELDEN ÇIKMADAN YAPARIZ’

Kaldıkları Omtel Otel’de kahvaltı yapan BDP heyeti, Karadeniz programıyla ilgili durum değerlendirmesi yapıyor. Heyette yer alan İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Şu an için net bir durum söz konusu değil. Kahvaltımızın ardından emniyet yetkilileriyle bir görüşme yapacağız. Eğer gerekli önlemler sağlanırsa programımızı sürdüreceğiz. Eğer güvenlik açısından bir sakınca söz konusuysa, bütün görüşmelerimizi ve programımızı otelden çıkmadan burada yapacağız. Şu an için net bir şey söyleyemem."


BAYRAKLI PROTESTO

Öte yandan otele tüm giriş ve çıkışlar da kimlik kontrolüyle yapılıyor. Müşteri kabul edilen otele gelenler, polis tarafından kimlik kontrolü ve üst aramaları yapılarak içeri alınıyor. Otelin karşısında bulunan bir kişi, kartona çizdiği Türk Bayrağını havaya kaldırarak BDP heyetini protesto etti. Polisin müdahalesi ile bu kişi bölgeden uzaklaştırıldı.



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,687 µs