En Sıcak Konular

İşte Sarıgül'ün CHP'ye geçme şartları

19 Şubat 2013 09:31 tsi
CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiye gelip gelmeyeceği tartışılıyor.


CHP'de uzun süredir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen ancak CHP üyesi olmayan Mustafa Sarıgül'ün partiye "karşılıklı uygun zamanlama"yla kısa bir süre içinde dönüşüne kesin gözüyle bakılıyor. Ancak diğer taraftan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel olarak Sarıgül'e davette bulunmayacağı da konuşuluyor.

"TAM YETKİ İSTİYOR"

Vatan'dan Kıvanç El'in haberine göre; Mustafa Sarıgül, CHP'ye dönmeyi düşünüyor, ancak özel davet bekliyor. Sarıgül, CHP lideri ile direk olarak görüşmese de bazı isimler aracılığıyla Kılıçdaroğlu'na mesaj yolladı. Sarıgül partiye açık davet beklerken, Kılıçdaroğlu ise "Herkesi CHP'ye bekliyoruz" diyerek "genel davet" yapıyor. Kulislerde asıl pazarlığın Sarıgül'ün Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasından sonraki süreç olduğu ifade ediliyor. Sarıgül'ün Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sürecinde tek karar verici olmayı istediği, süreci kendi kuracağı ekiple yönetmeyi istediği ve ilçe belediye başkan adaylarını belirlemede de etkili olmayı istediği kaydediliyor. CHP yönetimi ise yaptığı değerlendirmelerde "tam yetki" verilmesine sıcak bakmıyor. CHP'de "Sarıgül aday olursa dosyaları ortaya dökülür", "CHP'den daha çok AK Parti'ye yakın bir isim" iddiaları da dillendiriliyor.

İKİ FARKLI GÖRÜŞ

CHP'ye ulaşan İstanbul'a ilişkin 4 farklı ankette de Sarıgül önde görünüyor. Ancak bazı anketlerde Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Sarıgül'e en yakın isim olarak görünüyor. Tekin, Sarıgül'ün aday olması halinde onu destekleyeceğini açıklamıştı. CHP'ye ulaşan anketlerde Sarıgül ön planda görünse de ileride "Belediye başkanlığından çok genel başkan adaylığına çalışacağı" yorumları da yapılıyor. CHP'de bir kanat, "Sarıgül CHP'ye dönmez, aday da olamaz" derken, diğer bir kanat ise "Sarıgül, 2 ay içinde CHP'ye katılacak. Görüşmeler yapıldı, yüzde 100 CHP'de" diyor. "Dönecek" diyenler, Genel Merkez ve Sarıgül'ün "karşılıklı uygun zamanı" beklediğine işaret ediyor.CHP'de uzun süredir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen ancak CHP üyesi olmayan Mustafa Sarıgül'ün partiye "karşılıklı uygun zamanlama"yla kısa bir süre içinde dönüşüne kesin gözüyle bakılıyor. Ancak diğer taraftan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel olarak Sarıgül'e davette bulunmayacağı da konuşuluyor.



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,738 µs