En Sıcak Konular

4A uydusu için son 9 ay

18 Şubat 2013 11:52 tsi
Türksat Genel Müdürü Dalbay, TÜRKSAT-4A uydusunun Kasım ayında uzaya fırlatılacağını açıkladı.

Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, 2013 yılındaki en önemli hedeflerinin TURKSAT-4A uydusunun fırlatılması olduğunu belirterek, ''Şu anda yaklaşık yüzde 80'i bitti uydunun. 3-4 ay sonra son test başlayacak. Yapısal ve fiziksel entegrasyonlar bitiyor. Daha sonra 3-4 ay son testleri yapıldıktan sonra Kasım ayında uzaya fırlatılacak'' dedi.
 
TÜRKSAT-4A uydusunun testlerinin tamamlanmasının ardından fırlatılmak üzere Kazakistan'a gönderileceğini ifade eden Dalbay, Kasım ayında da uydunun Kazakistan'daki fırlatma rampasından fırlatılacağını kaydetti.
 
Türkiye'nin içinde ve dışındaki haberleşme ihtiyaçlarının yüksek düzeyde olduğunu anlatan Dalbay, ''Şu anda gelen talepleri, kendi uydularımızdan çok zor karşılıyoruz. TÜRKSAT- 4A uydusunu fırlatmak için bekliyoruz. Onun akabinde de 2014 yılının Şubat ayında da TÜRKSAT-4B uydusunu fırlatacağız'' diye konuştu.
 
TÜRKSAT-4A uydusunun 42 dereceye TÜRKSAT-4B uydusunun da 50 dereceye konacağını kaydeden Dalbay, ''50 derecede bugüne kadar hiç bir ülke kendi uydusunu işletmemiş, kiralık uydularla yörünge haklarını koruyoruz'' dedi.
 
Tamamen yerli uydu geliyor
 

''2019 yılında dünya nüfusunun yüzde 91'ine kendi uydularımızla internet erişimi sağlama hedefimiz var'' diyen Dalbay, 2017-2018 yıllarında bu hedefe ulaşmayı planladıklarını söyledi.
 
Bu yıl sonunda ya da 2014 başında tasarımı tamamen yerli, bütün üretim süreçleri TAI'de yürütülecek olan askeri ihtiyaçları da karşılayacak uydu sözleşmesi imzalayacaklarını belirten Dalbay, Dünya Telekomünikasyon Birliği'ne daha batı ve daha doğuda yörünge hakkı için başvuru yaptıklarını, Türkiye üzerine kayıtlı hale getirilecek olan bu yörüngelere 2018'e kadar uydu koymayı planladıklarını kaydetti.
 
aa


Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,599 µs