En Sıcak Konular

'Bir yanlış yaptık...'

16 Şubat 2013 22:44 tsi
'Bir yanlış yaptık...' Başbakan Erdoğan hangi konuda itirafta bulundu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerinin süresini 5 yıldan 4 yıla indirmekle büyük bir hata yaptıklarını söyledi. Erdoğan, "Bir yanlış yaptık 5 yıl olan seçim süresini 4 yıla indirdik, o zamanki bizimle cumhurbaşkanlığı seçimleri, seçimlerin 5 yıldan 4 yıla indirilmesi gibi muhalefette olan bir partinin teklifini, biz bunlar 'ciddidir dürüsttür' diyerek, ona aldandık, ona kandık ve maalesef 4 yıla indirilmesiyle ilgili değişikliği yaptık. Yanlış yaptık, çünkü 4 yıl bir hizmet süresi için yeterli değil." dedi. 24 Ocak tarihinde kabinede değişiklik yaptıklarını ifade eden Erdoğan, bu yenilenmeyle Mardinli olan Muammer Güler'in İçişleri Bakanlığı'na getirildiğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, parti olarak sandık esaslı çalışmayı gaye edindiklerini belirtti.

Büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşacak Mardin'de seçimin kazanılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, şu uyarıda bulundu: "Eğer Diyarbakır'ın başına gelenler Mardin'in başına gelmesin istiyorsak, bizim almamız lazım. Diyarbakır rezil. Hiçbir alt ve üst yapı yok. Belediyecilik verilmiyor. Bu zihniyetle bir yanlışlık olursa Diyarbakır bundan sonra çok daha büyük felaketler bekliyor."

Terörle mücadele konusunda sandık esaslı çalışmanın önemine işaret eden Erdoğan, 2014 yerel seçimlerinin Mardin için çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

"SEÇİMLERİ 5 YILDAN 4 YILA İNDİRMEK HATAYDI"

Gelecek yerel seçimlerin çok hassas olduğunu belirten Erdoğan, söz konusu yerel seçimlerle yeni bir güven tazeleyeceklerini kaydetti. Seçimlere fazla bir zaman kalmadığını, 13 aylık gibi kısa bir sürenin kaldığını hatırlatan Erdoğan, seçim süresini 5 yıldan 4 yıla indirmekle hata yaptıkları itirafında bulundu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdü: "Bir yanlış yaptık 5 yıl olan seçim süresini 4 yıla indirdik, o zamanki bizimle cumhurbaşkanlığı seçimleri, seçimlerin 5 yıldan 4 yıla indirilmesi gibi muhalefette olan bir partinin teklifini, biz bunlar 'ciddidir dürüsttür' diyerek, ona aldandık, ona kandık ve maalesef 4 yıla indirilmesiyle ilgili değişikliği yaptık. Yanlış yaptık, çünkü 4 yıl bir hizmet süresi için yeterli değil. Hâlbuki seçimlere ilk girdiğimizde 5 yıldı. Olan oldu. Şimdi ise 13 ay çok çabuk geçecek. Seçime girmiş sayılırız. Aktif çalışmalıyız."

"MARDİN'İN DİYARBAKIR GİBİ OLMAMASI İÇİN MARDİN'İ KAZANMALIYIZ"

Mardin'i bu haliyle görmek istemediğini, ileri dönemde daha farklı görmek istediğini dile getiren Erdoğan, "Mardin kadim bir medeniyetin müstesna şekillerinden bir tanesi ve bu müstesna şehir o kadim medeniyetin geleceğe yönelik bir yansıması olarak devam etsin. Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni AK Parti'nin kazanması lazım. Bunun için çok çalışmamız gayret göstermemiz lazım. Burada bir yanlışlık olursa burada yanlış bir netice alınırsa çok 'ah, vah' ederiz. Eğer Diyarbakır'ın başına gelenler Mardin'in başına gelmesin istiyorsak bizim almamız lazım. Diyarbakır rezil. Hiçbir alt ve üst yapı yok. Belediyecilik verilmiyor. Bu zihniyetle bir yanlışlık olursa Diyarbakır bundan sonra çok daha büyük felaketler bekliyor. Çünkü bu zihniyetin hizmet diye bir anlayışı yok. Bunların anlayışında bütün imkânları alsınlar ondan sonra arzu edilmeyen o PKK'ya göndersinler. Bizim derdimiz ne? Hizmet. Biz çünkü insanımızı hakkımız seviyoruz. 'Biz size efendi olmaya değil hizmetkâr olamaya geldik' diyoruz. Biz istiyoruz ki Mardinimizin o bütün tarihi binaları bütün güzelliğiyle ortaya çıksın. Yeni Mardin alt ve üst yapısıyla yerel mimarıyla çok da ters düşmesin. Örneğin TOKİ'ye bile talimatım var. İstediğim neticeyi alamadım. TOKİ bile burada yaptığı yapıları yerel mimariyle örtüşecek şekilde yapmalı. Onun adeta bu asırdaki yansıması olmalı. İlla 10–15 kat binalar Mardin'e yakışmaz. Ben düşüncelerimi söylüyorum. Niye? Çünkü bu tarih kenti adeta bizim üzerimizde hakkı olan o yapılanmayı görmek istiyoruz. Bizim onu vermemiz gerekiyor. İnsan toprağa yakın yaşamalı. Toprağa ne kadar uzaksa o yaşam tarzına uzak olur. Bunu başarmamı lazım. 2014 yerel seçimlerinde bu teşkilatımızı gayretli görmek istediğimi ifade etmek istiyorum. Onun için de sandık esaslı çalışmada taviz vermemek lazım." şeklinde konuştu.

"İMF'YE BORCUN SON TAKSİTİNİ MAYIS AYINDA ÖDEYECEĞİZ"

IMF'ye olan borcun 464 milyon dolarlık son taksitinin mayıs ayında ödeneceğini ifade eden Erdoğan, "Şimdi bizden borç istiyor. Nereden nereye geldik. Sizin dualarınızla bunları yakaladık. Büyükşehir belediyesi seçimleri için dağ taş demeden koşacağız. Gönülleri fethe edeceğiz ve gönüllüler kadrosu olarak bu işi bitireceğiz. Mart 2014'te bu seçimin kazanılması hiçbir seçim değişilmez. Ya tarih yazacağız ya da sayfaları kapatacağız. Onun için çok çalışmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,822 µs