En Sıcak Konular

Kurtulmuş'tan uyarı

16 Şubat 2013 14:12 tsi
Kurtulmuş'tan uyarı "Kimse Esed'den sonra nasıl bir hükümet kurulacağının hesabını yapmasın."

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriye meselesiyle ilgili bölge dışı güçlerin karışmadan bölge ülkeleri tarafından çözülmesi gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, "Kimse Esed'den sonra nasıl bir hükümet kurulacağının hesabını yapmasın. Bunu Suriye halkı seçecektir." dedi.

Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda Güneydoğu'daki Alevi temsilcilerinden Ehlibeyt Sevdalıları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kılınç, Adıyaman İmam Hüseyin Kültür Derneği Genel Sekreteri Yılmaz Korkmaz, Gaziantep Ehlibeyt Erenler Derneği Başkanı Halil Serdaroğlu, Diyarbakır Seyitler ve Ehlibeyt Sevenler Derneği temsilcisi Bülent Daver'i kabul etti. Kurtulmuş, görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularına cevapladı.

Rusya Dışişleri Başkanı Sergey Lavrov'un Suriye yönetiminde Esed'in istifa etmesi sözlerinin hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, sorunun bölge ülkeleri tarafından kısa sürede çözüme ulaştırılması gerektiğini belirtti. Kurtulmuş, "Maalesef Suriye meselesi her geçen gün biraz daha karışık hale geliyor. Burada hem Rusya ve Suriye'ye destek veren ülkeler ve ne yazık ki muhalefete destek veriyormuş gibi görünen bazı batılı ülkeler Suriye meselesinin bu kadar karmaşık hale gelmesinden sorumludurlar. 70 bini aşan bir katliam var. Aynen Çeçenistan, Bosna Hersek'teki katliamlara sessiz kaldıkları gibi özgür dünya, hür dünya maalesef bu vahşete sessiz kalmıştır. Rusya da Suriye rejiminin arkasında durarak başından beri ciddi bir destek vermiştir. Şimdi gelinen noktada artık Esed rejiminin Suriye'de devam etmesinin mümkün olmadığı anlaşılıyor. Zaten bundan sonra herkes Esed rejimini istese bile Suriye halkı bunu kabul etmeyecektir." diye konuştu.

Suriye sorununun bölge dışı güçler karıştırılmadan bölge ülkeleri tarafından çözülmesinden yana olduklarını kaydeden Kurtulmuş, "İnşallah en kısa zamanda Suriye'deki bu rejim değişir. Halk kimleri başında istiyorsa onları seçer ve Suriye'de özgür demokratik ortama geçmiş olur. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra da bizim ülkemizi işgal etmeye kalkıştılar. Suriye halkı, Mısır halkı, Ürdün halkı, bu bölge halkları kıyamete kadar bu topraklarda yaşayacağız. Suriye'de nasıl bir rejim olacağının kararını Suriye halkı verecektir. Dolayısıyla bunu sağlamak diğer bütün ülkelerin ortak vazifesi gibi olmalıdır. Kimse Esed'den sonra nasıl bir hükümet kurulacağının hesabını yapmasın. Bunu Suriye halkı seçecektir." ifadelerini kullandı.

İmralı süreciyle ilgili de değerlendirme yapan Kurtulmuş, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini altını çizdi. Kurtulmuş, "Samimi bir şekilde bu sorunun çözülmesi için imkan varsa yarın sabah hemen çözeriz. 30 küsur senedir kirli bir oyun sürüyor. 32 bin kişi bu sorun yüzünden ölmüş. Bir an evvel bu sürecin bitmesi için herkes elinden ne geliyorsa yapmalı. Türkiye ciddi bir maddi kayıp da verdi. Bu süreçte en az 300-400 milyar dolar maddi kayıp verdi. O maddi kayıplara uğramamış olsaydı Türkiye'nin şimdi dünya ölçeğinde birkaç tane bilgisayar, otomotiv markası olurdu. O maddi kayıplarla Göktürk 2'yi yüzde yüz Türkiye malı olarak çok önceden uzaya gönderirdi. Herkesin elini taşın bu altına koyması lazım." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 843 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,578 µs