En Sıcak Konular

Yazıcı: Ticari aktivite bir-iki güne başlayacak

13 Şubat 2013 11:09 tsi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye ile Türkiye arasında sürdürülen ticari faaliyetin bugün akşam ya da yarın sabah başlayacağını bildirdi.

Yazıcı, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için AK Parti Genel Merkezine gelişinde gazetecilerin Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı.

Sınır kapısında Cumhuriyet Savcılığı ve emniyet görevlilerinin araştırma ve incelemelerini tamamladığını ve bakanlık görevlilerinin hasarla ilgili çalışmalara başladığını belirten Yazıcı, hasar tespit ve onarım çalışmalarının bugün akşama kadar tamamlanabileceğini söyledi.

Bakan Yazıcı, ''Suriye halkı ile Türkiye tüccarları arasında sürdürülmekte olan ticari aktivite sanırım bugün akşam veya yarın sabah başlar'' dedi.

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki kayıt işlemlerinin Türkiye'ye giriş kısmında yapılacağını vurgulayan Yazıcı, bu bölümdeki elektronik aygıtların aktif olarak çalıştığına işaret etti.

Mobil x-ray cihazından vazgeçildi

Hayati Yazıcı, sınır kapısına gönderilmesi planlanan mobil x-ray cihazından vazgeçtiklerini de ifade ederek, ''Oraya tamamen patlayıcı madde ve x-ray'in de işlevini görecek seyyar araç içerisinde, elektronik aygıtlarla donatılmış bir aracımız var İskenderun'da onu kaydırdık. Önemli bir araç, yanından geçen bütün araçların içinde var olanların DNA'sını çeken bir aygıt, onu orada çalıştıracağız. Güvenlik önemli bir konu, bu kadar aktivitenin olduğu yerde her zaman güvenlik ön plandadır, bu hassasiyetimizi sürdürürüz'' diye konuştu.

Bir gazetecinin saldırının hedefinde Suriye Ulusal Konsey Başkanı'nın olduğu yönünde iddialar bulunduğunu anımsatması üzerine Yazıcı, ''Çeşitli olasılıklar olabilir, bilemiyorum hedefi ama Türkiye'nin güvenliğine, Türkiye'nin duruşuna ve Türkiye'nin aktivitelerini baltalamaya yönelik bir eylem, sıradan bir eylem olmadığı açık'' değerlendirmesinde bulundu.

Yazıcı, ''saldırganlardan birinin kırmızı kazaklı olduğu'' yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ''Eşgalleri belirlenen kişiler aranmaya devam ediliyor, 3 kişinin olduğunu biz de görüntülerden gördük. Kazağı tam seçilemiyordu ama daha sonra belki başka araçlarla izleyip elbisenin rengine de ulaşmış olabilirler'' dedi.

AA



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,541 µs