En Sıcak Konular

AK Partililer BDP'lilerle bir araya geldi

13 Şubat 2013 11:05 tsi
AK Parti'nin 2 numarası ve Erdoğan'ın siyasi danışmanın sürpriz teması... 2 numara ve siyasi danışman BDP'lilerle neden bir araya geldi?

Hükümet ile BDP arasında İmralı'ya gidecek isimler konusunda sürpriz bir temas gerçekleşti.

DTK Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk ile BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Başbakan'ın Siyasi Danışmanı Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'la Meclis'te sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin dün akşam saatlerinde gerçekleştiği öğrenildi.

NELER KONUŞULDU

Görüşmede hükümetin İmralı kriterlerinin BDP`lilere bir kez daha net bir biçimde anlatıldığı ve görüşmelerin bu hafta içinde gerçekleşmesi için çalışmaların başladığı bilgisi verildiği belirtildi. Akdoğan`ın “görüşmeleri engellemeyin” sözlerine Sakık`ın İmralı görüşmelerinin sekteye uğramaması için tüm tekliflere açık olduklarını ve İmralı`ya gidecek isimler konusunda BDP`nin bir baskı ve dayatması olmayacağını söylediği ifade edildi.

HÜKÜMET KUCAKLAŞANLAR KONUSUNDA KARARLI

İmralı'ya gidecek isimlerin masaya yatırıldığı görüşmede, hükümet kanadı Başbakan'ın koyduğu "Kucaklaşanlar gitmeyecek" kriterinde ısrarcı olduğu öğrenildi. Hükümet BDP'nin önerdiği isimlerden bazılarını veto ederken, Merkez Yürütme Kurulu'nu toplayan BDP İmralı'ya gidecek heyetteki isimleri revize etti. İsimlerin "BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk ve grup başkanvekillerinden Pervin Buldan" olduğu öğrenildi.

TALABANİ İKİNCİ ADAMINI ANKARA`YA GÖNDERDİ

Bu arada Almanya'da tedavisine devam edilen Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği, Ankara'ya heyet gönderdi. KYB'nin Talabani'den sonra ikinci adamı olan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkan Yardımcısı Kosret Resul Ali başkanlığındaki heyet Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bugün kabul edilecek. Heyetin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşmesi bekleniyor. KYB'nin Türkiye ziyaretinde Kuzey Irak'la ilişkiler, Irak'taki dengeler ve İmralı sürecine yönelik Kürt yönetiminin katkılarının ele alınacağı öğrenildi. (mansettv.com) 

Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,688 µs