En Sıcak Konular

KCK Davası'nda 3 tahliye

12 Şubat 2013 22:50 tsi
Malatya'da görülmekte olan KCK davasında 10 tutuklu sanıktan 3'ü tahliye edildi.

Malatya'da PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik operasyonun ardından tutuklanan 10 sanıktan 3'ü tahliye edildi.

Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasında, sanıklar avukatlarıyla hazır bulundu. Sanıkların kimlik tespitinin ve iddianamenin okunmasının ardından savunmalara geçildi. Sanıklardan bazılarının Kürtçe savunma yapacaklarını söylemesi üzerine duruşma salonuna tercüman alındı.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Kamber Söylemez, Ali Piro, Hikmet Tapancı, Zeki Kılıçgedik ile tutuksuz sanık B.Y, savunmalarını yaptı.

Savunmaların ardından karar için duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, aradan sonra sanıklar Kamber Söylemez, Hikmet Tapancı ve Zeki Kılıçgedik'in yurt dışı yasağı getirilerek tahliyelerine, diğer 7 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 13 Mart'a erteledi.

MALATYA'DAKİ KCK OPERASYONU

Malatya'da, 22 Haziran 2012 tarihinde PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, o dönemde BDP İl Başkanlığı görevini yürüten Gaffar Bayram'ın da arasında bulunduğu biri kadın 11 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 10'u, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Malatya E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmiş, B.Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

DİYARBAKIR'DAKİ KCK DAVASI

Bu arada PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin davaya devam edildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu 108 sanıktan 19'u hazır bulunurken, 89 sanık ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Şinasi Tur ile ilgili delil ikamesinin okunması sona erdi. Tercüman olarak atanan bilirkişinin kimlik tespiti yapılarak yemin ettirildi.

Mahkeme başkanı, dosyadaki atılı suçlamaları okuyarak sanığa savunma yapması için söz verdi.

Sanık Tur, tercümanı aracılığıyla yaptığı savunmasında ''muhalif kimliği nedeniyle 4 yıldır bu davada tutuklu bulunduğunu'' ifade ederek şunları söyledi:

''İddianamenin tamamı telefon görüşmelerime dayandırılmış. Suçlamaları karşılayacak somut bir delil bulunmuyor. Telefon görüşmelerimin hepsi ters yüz edilmiş. Bana isnat edilen 32 suçlama var. Ancak bu suçlamaların 18'i Sayın Abdullah Öcalan ile ilgilidir. Öcalan'ın avukatlığını yaptım. Öcalan'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gönderdiği savunmaların hepsi iddianamede suç olarak gösterilmiş. Şimdi ise Kürt sorununun çözümü için Öcalan ile muhatap olunan günlerden geçiliyor. Bu dosya için siz zaten kararınızı çoktan vermişsiniz. Cezalarımızın hep üst sınırdan olacağı görülüyor. Ancak vereceğiniz kararlar AİHM'de 'uzun tutukluluk süresi' ve 'adil olmayan yargılama' gerekçesiyle bozulacak.''

Sanık avukatlarının, tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,972 µs