En Sıcak Konular

Filistin'nin elinde avucunda toprak kalmadı

12 Şubat 2013 16:13 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bir etkinliğinde, 'Kendi ülkesini, kendi ülkesinin çıkarlarını koruyamayan adama hain denir' ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 20 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya ve Muammer Cemaloğlu ile Kılıçdaroğlu'nun avukatı Elife Uğur katıldı.

Erdoğan'ın avukatları, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında müvekkilini, 'vatan hainliği ve başka ülkelere hizmet etmekle' suçladığını, böylece şahsiyet haklarına saldırı niteliğinde ağır söz ve hakaretlerde bulunduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu'nun kullandığı cümlelerin, söz ve ifade özgürlüğünü aşacak nitelikte olduğunu ifade eden Erdoğan'ın avukatları, manevi tazminat talep etti.

Avukat Elife Uğur da müvekkilinin Erdoğan'a yönelik doğrudan 'hain' suçlamasında bulunmadığını ileri sürerek, 'Sözler tamamen eleştiri sınırları içerisindedir. Bu nedenle manevi tazminatın yasal koşulları oluşmamıştır' dedi.

Davayı kısmen kabul eden Hakim Mustafa Çakmak, Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Erdoğan'a 20 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun 27 Eylül 2012'de CHP'nin Ortak Çalışma Toplantısı'ndaki konuşmasında, 'Başbakan Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu' kaydedilmişti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasındaki, 'Kendi ülkesini, kendi ülkesinin çıkarlarını koruyamayan adama hain denir' ifadesinin de bulunduğu bir bölüm aktarılan dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun, bu ifadeleriyle eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı savunulmuş, 100 bin lira manevi tazminat talep edilmişti. (AA) 

Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,572 µs