En Sıcak Konular

Bakan Güler: Araçtan inen 3 şüpheli var

12 Şubat 2013 13:40 tsi
Bakan Güler: Araçtan inen 3 şüpheli var İçişleri Bakanı Güler, gazetecilerin Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanı Güler, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamanın terör eylemi olduğunu belirterek, "Araçtan inen 3 şüpheli var. Kimlik tespitine çalışıyoruz" dedi.

Meclis'te gazetecilerin Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamaya ilişkin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Muammer Güler, birçok ihtimal bulunduğunu, her birinin üzerinde ayrı ayrı durulduğunu belirtti.

 Patlama sonucunda 4'ü Türk 14 kişinin öldüğünü bildiren Güler, patlatılan aracın panelvan değil, gri renkli bir araç olduğunu bildirdi.

Bir gazetecinin, aracın sınırdan geçemeyeceğini anlayınca patlatıldığı yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine Güler, ''Hayır'' diyerek, görüntülerde öyle bir şey bulunmadığını, gri aracın park edildikten sonra tam 23 dakika içindeki şahıslarla beklediğini söyledi.

''Terör eylemi mi?'' sorusuna da Güler, ''Tabii ki birterör eylemi'' yanıtını verdi.

Güler, patlamanın ardından yaşanan kargaşada 8 civarında yaralının da Suriye tarafına geçerek, oradaki sağlık kuruluşlarında tedavi gördüğü bilgisinin kendilerine de geldiğini, bunu teyit edeceklerini kaydetti.

Güler, araçtan inen 3 şüpheli bulunduğunu ifade ederek, ''Görüştükleri, aradıkları, onları yönlendirebilecekler... Hepsi araştırılıyor'' şeklinde konuştu.

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü ve Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı ile ayrıca emniyet ve istihbarat birimlerinin eldeki bilgileri değerlendirdiklerini belirten Güler, ancak adli yetkilinin Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı olduğunu, şu anda 2 Cumhuriyet savcısı ile bir başsavcının nezaretinde çalışıldığını söyledi.

Görüntülerde bir kişinin Türkiye'ye, 2 kişinin Suriye'ye gidip gitmediğinin sorulması üzerine Güler, ''Açık açık görüntülerde var. Onların, Türkiye'ye girenin  kimlik tespitine çalışıyoruz'' karşılığını verdi.
 
Siyasi sınırımız 2 bin 400 metre ileride
 

Bakan Güler, Cilvegözü'nün insani yardım ve ticari mal alışverişinde yoğun kullanılan bir kapı olduğunu belirterek, burada fiziki sınırla siyasi sınır arasında Türkiye lehine 2 bin 400 metre bulunduğunu kaydetti. Güler, ''Yani siyasi sınırımız Cilvegözü sınır kapısından 2 bin 400 metre ileriye gidiyor. Yani o kapı 2 bin 400 metre ileride de olabilirdi. Ama burada Türkiye'nin hükümranlığında bir ara bölge var. 500 metrelik bir bölge de Suriye tarafında var. Daha sonra onların kapısı var. Aslında bizim orada 2 bin 300 metrede oluşturduğumuz bir kontrol noktası var'' dedi.

aa


Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,688 µs