En Sıcak Konular

''Güçlü patlayıcı olduğu tespit edildi''

12 Şubat 2013 08:04 tsi
''Güçlü patlayıcı olduğu tespit edildi'' Sınır kapısındaki patlamaya ilişkin önemli detaylar...

3 bakan incelemelerde bulundu


Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamanın ardından olay yerine giderek, incelemelerde bulundu.
 
Sadullah Ergin, patlamaya sebebiyet veren aracın Suriye istikametinden geldiğini bir kez daha yineleyerek; "Bu, kayıtlarda açıkça görülüyor" dedi.
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamanın ardından olay yerinde incelemelerde bulundu.
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, havaalanında gazetecilerin sorusu üzerine, olay anının görüntülerinin mevcut olduğunu bir kez daha hatırlatarak; "Kameralardan gerekli kayıtlar indirilmiş durumda. Patlamaya sebebiyet veren araç, Suriye istikametinden gelip gümrük sahamıza girmek üzereyken, park edilip infilak eden bir araç. Bu, kayıtlarda açık görülüyor. Şimdi bunu da olay yerinde tespit ettikten sonra daha detaylı bilgileri sizinle paylaşacağız'' dedi.
 
Adalet Bakanı Ergin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı ile İçişleri Bakanı Güler, daha sonra Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu.
 
Yetkililerden patlamaya ilişkin bilgi de alan 3 Bakan, yaralıların tedavi gördüğü Reyhanlı Devlet Hastanesi'ni de ziyaret etti.

''Güçlü bir patlayıcının olduğu tespit edildi''

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamaya ilişkin, "Patlamaya sebep olan aracın kesinlikle Suriye tarafından geldiğini, saat 14.17'de kameralarda görüntü olarak park ettiğini tespit ettik. 20 dakikalık bir aradan sonra da patlama gerçekleşiyor. Güçlü bir patlayıcının olduğu tespit edildi'' dedi.
 
Bakan Güler, Reyhanlı ilçesindeki incelemelerin ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile Hatay Havaalanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.
 
Patlamadan sonra çeşitli spekülasyonların olduğunu belirten Güler, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya el konulduğunu, jandarmadan da takviye edilmiş emniyet güçleri, olay yeri inceleme ekipleri ve diğer ihtisas elemanlarının delilleri topladığını belirtti. Bakan Güler, "Şu anda da gerek istihbarat, gerek güvenlik makamlarımızca geniş bir incelemeye tabi tutuldu. Kimlikler tespit ediliyor. Şu anda kesin bir netice almadığımız için size isimleri veya gelişmeleri soruşturmanın gizliliğini de nazara alarak açıklama durumunda değiliz, ama önümüzdeki günlerde bu konuda size yeterli açıklamada bulunacağız'' diye konuştu.

Güvenlikle ilgili bütün tedbirlerin alındığını aktaran Güler, ölenlere Allah'tan rahmet diledi ve yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

trthaber



Bu haber 957 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,201 µs