En Sıcak Konular

İran'dan ABD'ye bir tepki daha geldi

11 Şubat 2013 15:21 tsi
İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, ABD'nin müzakere önerisinin bizzat kendi politikalarıyla çeliştiğini ve samimiyetten uzak olduğunu söyledi.

Tümgeneral Firuzabadi, Washington yönetiminin müzakere talebine ilişkin Fars Haber Ajansı'na verdiği demeçte, ''ABD bir yandan yaptırımları artırıyor, diğer yandan da müzakere istiyor. Bu, onların iyi niyetli olmadıklarını gösteriyor'' ifadesini kullandı.
ABD'nin bu tür politikalarla dünyayı hala süper güç olduğuna inandırmaya çalıştığını belirten Firuzabadi, zorbalığın Amerikalıların kültüründe yer aldığını savundu.

Tümgeneral Firuzabadi, ABD'nin İran'a karşı yaptırım, baskı ve tehditlerine dikkati çekti, bu şartlarda müzakere istemenin samimiyetten yoksun olduğunu kaydetti.

Dini lider Ayetullah Ali Hamaney de bir süre önceki açıklamasında, ABD'nin son müzakere önerisinin de öncekiler gibi aldatma ve hile amacı taşıdığını ifade etmişti.

Hamaney, Amerikalılara hitaben, ''Bir yandan müzakere diyecek, diğer yandan baskı, yaptırım ve tehditlerinizi sürdüreceksiniz. İran halkı sizin iyi niyetli olduğunuza inanabilir mi? Müzakere, iki tarafın iyi niyetle, eşit şartlarda ve aldatma amacı olmadan oturup konuştuğu zaman anlam kazanır'' diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da dün İslam Devrimi'nin 34. yıl dönümü törenlerinde yaptığı konuşmada, müzakerenin karşılıklı saygı ve adalet esasına göre olursa bir anlam ifade edeceğini belirtmişti.

ABD'ye seslendiğini söyleyen Ahmedinejad, ''Silahınızı İran halkına doğrultmaktan vazgeçerseniz, ben kendim sizinle müzakere masasına otururum'' ifadesini kullanmıştı. (AA) 

Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,185 µs