iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

112. Kehanet ve Armageddon

11 Şubat 2013 15:01 tsi
112. Kehanet  ve Armageddon 'Son Papa'nın istifası, bakın hangi kehanete bağlandı? iyibilgi özel

Papa 16. Benediktus'un beklenmeyen istifası Katolik dünyasını hazırlıksız yakaladı. Vatikan'dan gelen resmi açıklamaya göre Papa, görevi bırakma sebebi olarak sağlık sorunlarını öne sürüyor.

"Bugünün hızlı değişimler ve inanç dünyası ile yakından alakalı sorularla örülü dünyasında" kiliseyi yönetmenin hem fiziksel hem zihinsel kuvvet gerektirdiğini kaydettiği açıklamasını "son birkaç aydır bu güçlerimi öylesine yitirdim ki bana emanet edilen görevleri layığıyla yerine getiremeyeceğime kanaat getirdim" (Kaynak: BBC)

Şimdilik Papa'nın sağlık durumu ile ilgili ortada dolaşan söylentiler, onun Alzheimer olduğu yönünde. Ancak kimileri de durumun sağlık ile ilgili değil, politik olduğunu dillendiriyor. Son zamanlarda Vatikan'ı zor durumda bırakan "pedofil papazlar" meselesinin "yönetilemez" hale geldiği, kilisenin yıpranan imajını tazelemek için Papa'nın istifa ettiği söyleniyor.

Söylentiler daha çok dallanacak, önümüzdeki günlerde sayısız senaryo konuşulacak. Ancak konu ile ilgili şimdilik az sayıda kaynakta geçen bazı noktaları işaret etmek, gelecek senaryoların muhteviyatını kavramak açısından faydalı olabilir. Bunların başında "Aziz Malachy'nin Kehanetleri" geliyor.

1094-1148 yılları arasında yaşayan ve asıl adı Ua Morgair olan İrlanda'lı Aziz Malachi'ye atfedilen, kısa cümleler halindeki yazılmış kehanetlerde 1143 yılından sonra gelecek 112 adet Papa'nın kısa tarifleri yapılmaktadır.  Bir İsrail peygamberinin adından gelen, İbranice "haberci" anlamındaki Malachi'nin şu an Papa olan Benedict XVI'e kadar seçilen tüm Papa'lar için öngördüğü kehanetleri latince "mottolar" halinde kaleme alınmıştır. Kimi çalışmalara göre ise kendi adını vermek istemeyen bir kaynak, 16. yüzyılda Aziz Malachi'nin adını kullanarak bu kehanetleri "üretmiştir". Kaynak kim olursa olsun, bu kehanetler, papanın bugünkü istifası ile birlikte tekrar gündeme geliyor.

Aziz Malachi , 112. kehanetinde bir kaç cümle ile üzeri örtülü olarak İnsanlığın başına gelecek korkunç bir olayı bildirmektedir. Latince orjinali ;

IN PERSECUTIONE EXTREMA S.R.E. SEDEBIT PETRUS ROMANUS, QUI PASCET OVES IN MULTIS TRIBULATIONIBUS: QUIBUS TRANSACTIS CIVITAS SEPTICOLLIS DIRUETUR,
ET IUDEX TREMENDUS IUDICABIT POPULUM SUUM.FINIS."

Yani

“Kutsal Roma Kilisesinin son zulmü esnasında, Başta koyunlarını sayısız sıkıntıların ortasında otlatacak olan Romalı Peter bulunacak. Ve bunlar sona erdikten sonra yedi tepeli şehir yok edilecek, ve korkunç hakim insanlarını yargılayacak. Son.” (Kaynak)

İşte bu kehanetten yola çıkarak, Papa'nın istifasının aslında Armageddon ile alakalı olduğunu iddia edenler olacak. Teolojik açıdan önemli tartışmaların başlayacağı günler yakındır.

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 12,380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,169 µs