En Sıcak Konular

Bakan, STK'lara yeni tasarı için teminat verdi

11 Şubat 2013 10:53 tsi
Bakan Ergin, Terörün finansmanı konusunda endişeye gerek olmadığını, yasanın 3 sigortası olduğunu ve tüm tedbirlerin alındığını belirterek yardım derneklerine teminat verdi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, dün Kanal 24'te katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Ergin, ilk olarak çözüm süreci, İmralı heyeti ve 4. yargı paketine ilişkin konuştu.

Ergin, İmralı süreci konusunda önümüzdeki hafta bir gelişme olacağını düşündüğünü ifade ederken, sürecin çok uzamamasının daha hayırlı olacağını belirtti. Ergin, "Bu sürecin sonuç alma ihtimali bölgedeki bir takım dengelere etki edecektir. Bu dengelerin değişecek olması ihtimali, muhtemeldir ki belli noktalarda belli aktörleri rahatsız edecektir" uyarısında bulundu.

4. Paket bugün Başbakan'da

Adalet Bakanı Ergin, 24 Televizyonu Ankara Temsilcisi Taşkın Koç'un gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Ergin, bugün yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında Kişisel Verilerin Korunmasına Dair Tasarı'nın görüşüleceğini söyledi. Ergin, "4'üncü Paketin yarınki (bugünkü) oturumda gelmesini beklemiyorum. Salı günü Sayın Başbakanımıza bir arzımız olacak bir heyetle beraber. 4.Yargı Paketi ve İnsan Hakları Eylem Planıyla ilgili" dedi. Ergin pakette, özellikle tutuklama konusunda metinlerin çok daha net olmasına dönük değişiklikler olduğunu kaydetti.

İmralı heyeti haftaya belli olur

Ergin, İmralı'ya gidecek heyette kimlerin yer alacağına ilişkin soruya, "Önümüzdeki hafta bu konularla ilgili bir takım gelişmeler olacak diye düşünüyorum" yanıtı verdi. Ergin, şunları söyledi: "Bu sürece ilişkin şunu söylemem lazım; başladığından şu ana gelişmeleri olumlu değerlendiriyorum. Bu süreci ‘Ada'ya kim gitsin, şu mu gitsin, bu mu gitsin?' gibi son derece teferruat denilebilecek bir noktada kesintiye uğratmamak gerekir. Ortaya çıkacak sonucun büyüklüğü karşısında bu mesele teferruat kalıyor. Birazcık, bireyler kendilerini burada aşmalı. Bu sadece benim siyasetin BDP tarafına bir telkinim falan değil. Hepimiz bulunduğumuz noktada, büyük büyük engelleri aşarak geldiğimiz bir noktada, küçük bariyerlere, psikolojik bariyerlere takılmamamız gerekiyor. Önümüzdeki hafta belki daha somut çıktılar ortaya çıkabilir."

Çözüm süreci hızlanabilir

Sadullah Ergin, "Görüşmelerden sonra süreç daha hızlanabilir mi?" sorusuna "niye olmasın" yanıtı verdi. Ergin, şöyle konuştu: "Biz bu süreyi ve süreci ne kadar kısa vadede ne kadar kısa bir zaman diliminde gerçekleştirebilirsek o komplikasyon ihtimallerini sabote ihtimallerini o kadar daraltmış oluruz, azaltmış oluruz. Bir takvimlendirme yapmak yerine bu tip riskleri de gözeterek olabilecek en kısa süre içerisinde bu sonuçlara ulaşmak için gayret ortaya koymak gerektiğini düşünüyorum. Ben taraflarda bu iradenin olduğunu da görüyorum."

TOPLUMA SAĞDUYU HAKİM

Adalet Bakanı Ergin, "Bu süreç başladığından bu yana toplumun sürece bakış açısını gerçekten gıpta ile izliyorum. Sağduyu hakim topluma" dedi. Ergin şöyle konuştu: "Toplum siyaset üreten organların önünde hareket ediyor. Çok geniş bir sağduyu hakim, bu sevindirici. Tribünlerin hoşuna gidecek bir takım hareketler, anlık fevri davranışlara toplum itibar etmiyor."

TERÖRÜN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ YASASI İÇİN STK'LARA TEMİNAT VERDİ

TBMM'de kabul edilen Terörün Finansmanının Önlenmesi Yasası konusunda duyulan endişelere hak verdiğini belirten Ergin, bu konuda herhangi bir sorun yaşanmayacağını söyledi. 3. ülkelerden istenen kararlardan dolayı, STK'ların mazlum ve mağdur ülke ve toplumlara yardım göndermesinde sorun yaşanmayacağının altını çizen Ergin, "Bizim terör faaliyeti olarak tanımlamadığımız kararın uygulanmasını kimse bizden isteyemez. Olabilecek tüm sıkıntıları önlemek için tedbir alındı" dedi.

"Tasarının sigortaları var"

Tasarı çıkmasa bile BM Güvenlik Konseyi kararlarının üye ülkelerce uygulandığını hatırlatan Bakan Ergin, bu konuda daha önce 14 kararın uygulandığını bildirdi. Ergin açıklamasını şöyle tamamladı:
"Bir defa bu kararın uygulanmasıı için yetki bizde. BM güvenlik kararları dışında bizim kendi idari birimimiz olacak. 3 idari birimden geçtikten sonra Bakanlar Kurulu'na getirilecek. Yani bu tasarının 3 sigortası var. Gelen taleplere de uymak zorunda değiliz."
 Ajanslar



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,633 µs