En Sıcak Konular

SUK'tan yeni girişim planı

10 Şubat 2013 09:44 tsi
SUK'tan yeni girişim planı Suriye Ulusal Konseyi, 20 Şubat'ta düzenlenecek toplantıda Suriye krizinin çözümü için yeni bir girişim planı sunacaklarını bildirdi.

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Üyesi Hişam Merve, yaptığı açıklamada, Suriye krizinin çözümü için yeni girişim planının 20 Şubat'ta İstanbul veya Kahire'de yapılması planlanan toplantıda ele alınacağını belirtti.
 
SUK'un yeni hazırladığı plana göre, toplantıda geçici hükümetin oluşturulma aşamalarının görüşüleceğini belirten Merve, hükümetin, muhaliflerden ve Suriye yönetiminde olup ta elleri kana bulaşmamış siyasilerden oluşacağını ifade etti.
 
Geçici hükümetin, ulusal kongreyi hazırlaması gerektiğine değinen Merve, yeni anayasanın ulusal kongre tarafından hazırlanarak halkın onayına sunulacağını kaydetti.
 
Daha sonraki aşamanın ise anayasaya uygun olarak devletin yasama ve yürütme organlarının düzenlenmesi olduğunu dile getiren Merve, hazırlanan planda Beşşar Esad'ın akıbeti hakkında kesin bir karara varılmadığını dile getirdi.
 
Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib'in diyalog çağrısı ve yeni girişim planı arasında bir değerlendirme yapmaktan kaçınan Merve, ''Muaz el-Hatib'in yaptığı diyalog çağrısı, Suriye yönetiminin tutukluları serbest bırakmamasından bir kaç saat sonra geçersiz kalacak.'' dedi.
 
SMDK Başkanı Hatib, Suriye yönetimine yaptığı diyalog çağrısına karşılık iyi niyet göstergesi olarak, yönetimin pazar gününe kadar ellerindeki kadın tutukluları serbest bırakmasını istemişti.
 Buna karşılık, Suriye Enformasyon Bakanı Umran ez-Zuabi ise Esad yönetiminin diyaloğa açık olduğunu ancak bunun için herhangi bir ön şart kabul etmediklerini açıklamıştı.

trtturk


Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,270 µs