En Sıcak Konular

Didier Drogba İstanbul'a geliyor

8 Şubat 2013 17:32 tsi
Galatasaray'ın Fildişili yıldızı Didier Drogba, İstanbul'a gelmek üzere yola çıktığını internetten takipçilerine duyurdu.

Uçağa binerken bir fotoğraf çektiren Fildişili yıldız, "Yeni macera. İstanbul, geliyorum. Mutlu olma zamanı" mesajını yayınladı.

Başkan Ünal Aysal'ın özel uçağıyla Londra'ya giden Bülent Tulun ile Emir Sarıgül, Fildişi Sahilli yıldızı alıp saat 17:45'te İstanbul'a gelecek.

FIFA'nın önümüzdeki hafta geçici lisansını vermesi beklenen Drogba için Başkan Ünal Aysal bu hafta sonunda imza töreni düzenlenmeyeceğini açıkladı. Drogba, taraftarıyla ilk olarak Pazar günü TT Arena'da Antalyaspor maçında buluşacak.

DIDIER DROGBA KİMDİR?

Fildişi asıllı ünlü oyuncu Didier Drogba,1978 yılında dünyaya geldi. 2011-2012 sezon sonunda Chelsea ile sözleşmesi biten Drogba, Çin Süper Ligi ekiplerinden Shanghai Shenhua takımıyla yıllığı 15 milyon dolar olmak üzere 2.5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Profesyonel futbol kariyerine 12 yaşında Fildişi Sahilleri'nın Levallois kulübü ile başlayan Drogba, ardından 21 yaşında ilk kontratına imza attı.

Aynı sezon, Fildişi Sahili Milli Futbol Takımı ile ilk uluslararası maçına çıktı ve milli takım için ilk golünü attı. 2003 yılında Marsilya ile anlaştı. Sezonu 19 gol ile gol krallığında 3. olarak tamamlayan golcü futbolcu takımını 2004 UEFA Kupası Finali'ne taşıdı.

2006-07 sezonunda attığı 18 gol ile Premier League'de gol kralı olma başarısını gösterdi. Ayrıca Drogba 2006-07 sezonunda Afrika'da Yılın Futbolcusu ödülününde sahibi olmuştur. 

Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,274 µs