En Sıcak Konular

Nimet Baş: Darbeciler Malatya'yı pilot il yapmış

8 Şubat 2013 14:05 tsi
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş: ''Darbelerin hazırlığındaki zihinsel, psikolojik altyapının, toplumsal mühendislik uygulamasının pilot ili Malatya olmuş" dedi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, Malatya'nın darbelerin hazırlığındaki zihinsel, psikolojik altyapının, toplumsal mühendislik uygulamasının pilot ili olduğunu belirterek, ''Bütün bunlara rağmen, birbirine, değerlerine bağlı, inançlı bir toplum Malatya. Bütün bu sınavlardan da çok başarıyla çıkmış'' dedi.

Malatya Belediyesi'nce düzenlenen ''28 Şubat Süreci ve Malatya'' konulu konferansa katılmak üzere kente gelen Baş, Aktif Kadınlar Derneği'ni (AKAD) ziyaret etti.

Dernek Başkanı Mine Karaca ve üyelerden dernek faaliyetlerine ilişkin bilgi alan Baş, Türkiye'de kadınların örgütlenmesinin ve güçlü bir şekilde seslerini duyurmalarının önemine dikkati çekti. Çok yakın bir zamana kadar kadın sorunlarının belli kadınların meselesi olarak algılandığını belirten Baş, artık Türkiye'nin her yerinde bilinç düzeyi yüksek, meslek sahibi ve başkalarının şanslarını, kaderlerini değiştirmeye çalışan güçlü, inançlı ve inandıkları şeyleri başaran kadınlar bulunduğunu vurguladı. AKAD'ın da böyle kadınlardan oluşan bir dernek olduğunu söyleyen Baş, kendisini ağırladığı için dernek üyelerine teşekkür etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Baş, Darbe Komisyonu'nun raporunu tamamlamasının ardından ilk kez bir ili ziyaret ettiğini ve bunun anlamlı olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

''1978 yılında Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu'nun suikastıyla başlayan ve pek çok olayda pilot olarak seçilmiş, terörize edilmiş bir bölgedir. Bir şekilde kozmik odalarda üretilen, Türk toplumunu birbirine düşman eden, hem de bunları yaparken resmi ideoloji, milli birlik ve beraberlik adına yüzlerce yıldır aynı topraklarda inşa etmeye çalıştığımız barışı ve huzuru zedeleyen meselelerde Malatya çok öncelikli ve özellikli ele alınmış.

Dolayısıyla belli çatışmaların körüklenmesine elverişli hale getirilmiş ve buradan çıkan hadiselerle darbelere zemin hazırlanmış. Yani darbelerin hazırlığındaki zihinsel, psikolojik altyapının, toplumsal mühendislik uygulamasının pilot ili olmuş Malatya. Bütün bunlara rağmen, birbirine, değerlerine bağlı, inançlı bir toplum Malatya. Bütün bu sınavlardan da çok başarıyla çıkmış. Ben de bu toplantının burada başlamasından çok memnunum.''

 AA



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,490 µs